Perustaitokurssi: LUOPUMINEN

Ylläoleva kuva on takavuosilta pentujen hihnakäytöskurssilta, jossa omat koirani toetúttavat hyvin oppimaansa luopumista muista koirista. Se mahdollistaa niiden vaivattoman mukanaolon tämänkaltaisilla kursseilla.

Livekurssi nuorille ja aikuisille koirille, jotka voivat olla samassa tilassa toisten kurssikoirien kanssa. Ja nettikurssi ihan kaikille!

Koiran luopuminen sitä kiinnostavista kohteista on perustaito, jonka taitamisen pitäisi olla jokaisen koiran perusoikeus. Ne tarvitsevat sitä lukemattomissa arjen tilanteissa riippumatta siitä, huomaako omistaja vai ei. Voimme auttaa koiria jättämään mielestään jännittävät, kiihdyttävät tai pelottavat havainnot ennen kuin koira lukittuu liki tavoittamattomaan tilaan. Sillä myös voidaan ehkäistä ja jopa katkaista tuijotuksesta syntyviä ongelmia, kuten ryntäilyä, vaanimista, jahtaamista, räyhäämistä yms.

Jos haluat arkeesi tämän tärkeän taidon ja työkalun, ilmoittaudu mukaan!

Olen aloittanut luopumisen opettamisen toden teolla vuonna 2007, jolloin minulle tuli vajaat 2-vuotias valtavan hieno, suuri ja nopeaoppinen uroshovawart Hapsu, jolle oli ensimmäisessä kodissaan kehittynyt tosi ikäviä tapoja. Yksi niistä oli ihmisten tuijottaminen mittaamalla tämän päästä varpaisiin ja takaisin ylös. Toisten koirienkin kanssa suhtautumiinen oli vähän niin ja näin. Aarteitaan ja ruokaansa se vartioi aggressiivisesti. Koira oli minulla 6kk ennen muuttoaan uuteen, loppuelämän kotiin, jossa se koulutettiin viranomaistason pelastuskoiraksi Vapaaehtoisen pelastuspalvelun hälytysryhmään. Kun Hapsusen ensimmäiset ongelmat oli minulle tultuaan uudelleenkoulutettu, havahduin huomaamaan, millä tavalla se tuijotti muita. Ja siitä se alkoi. Luopumisen kouluttaminen Hapsuselle positiivisin menetelmin eli ainoastaan palkkioperusteisesti oli erittäin menestyksekästä, mikä ei oikeastaan ollut kovin yllättävää, sillä koira oli erittäin nopea oppimaan ja kouluttaja ammattilainen – vaikka käytin osittain  hyvin pientä houkuttelua alussa. Täsmälleen sama koulutustapa ei kuitenkaan tuonut kaikille kurssikoirilleni yhtä hyvää tulosta, ja niinpä sain pian miettiä koko homman uudestaan pohjia myöten. Nykyinen tapani (edelleen täysin palkkioperusteinen) opettaa luopuminen tuottaakin huomattavasti paremman onnistumisprosentin kautta linjan. Tässä keskitytään helppouden tunteen löytämiseen, vahvistamiseen ja ylläpitämiseen teknisten taitojen lisäksi. Omistajalle tämä ei varmasti ole se helpoin kurssi, mutta koiralle kyllä! Kiinnostuitko?

 

Perustaitokurssi Luopuminen 3_22

pidetään torstaisin 3.3.-28.4.2022 (vara ti 3.5.) klo 18.30-19.30

sekä verkossa, että Muskettikoirassa.

Kurssi-ilmoittautuminen on avoinna aiemmin Koiraamon kursseille osallistuneille. Mukaan mahtuu vain 6 koirakkoa.

Perustan meille kurssin sisäisen WhatsApp-ryhmän. Pidämme yhteyttä sitä kautta, ja se toimii myös nopeana tiedoituskanavana ja varalla tunninpitovälineenä, jos Zoom ei onnistu jostain syystä. Vastailen wa-ryhmässä mahdollisuuksieni mukaan tuntien välissä. Pääopetus tapahtuu kuitenkin tuntien aikana. Aiheen oppimiseen liittyy myös oleellisesti omien arkiharjoitustenne videointi, käymme ne läpi tunneilla.

Kurssin hinta on 192,00€. Kurssi käsittää 8 kurssikertaa.

Tämä kurssi luopumisesta tukee suuresti muuta koulutustasi ja parantaa yhteistyötä koirasi kanssa. Muut mahdolliset käytösongelmat edellyttävät yksityistunteja.

Ilmoittautuminen on alkanut ja päättyy 24.2.2022 tai kun kurssi on täynnä. Varaa paikkasi pian! Voit lähettää meiliä, wa-viestin, viestin Koiraamon FB:iin tai vaikka soittaa. Tarvitsen nimesi, puhelinnumerosi, säpo-osoitteessi ja koirasi nimen, rodun ja syntymäajan, ja kun paikka on varattu, lähetän sinulle vahvistusilmoituksen. Toimi nopeasti, paikat menevät vauhdilla.

Kun ilmoittaudut kurssille sähköpostilla, lähetä se osoitteeseen

koirakoulu.koiraamo @ gmail.com  (poista välilyönnit)

ja kerro kurssin nimi, oma nimesi ja yhteystietosi (puhelinnumero, säpo, osoite), sekä koirasi puhuttelunimi, rotu ja syntymäaika.

Voit ilmoittautua myös Koiraamon Facebookin inboxiin, WhatsAppiin tai soittamalla 0407317639.

Oikeus muutoksiin pidätetään.

Lue vielä ennen tuloasi käytänteistä, jotka koskevat kaikkia: http://koiraamo.fi/koiran-kanssa-taalla/.