Perustaitokurssi: LUOPUMINEN

Ylläoleva kuva on takavuosilta pentujen hihnakäytöskurssilta, jossa omat koirani toetúttavat hyvin oppimaansa luopumista muista koirista. Se mahdollistaa niiden vaivattoman mukanaolon tämänkaltaisilla kursseilla.

Livekurssi nuorille ja aikuisille koirille, jotka voivat olla samassa tilassa toisten kurssikoirien kanssa. Ja nettikurssi ihan kaikille!

Koiran luopuminen sitä kiinnostavista kohteista on perustaito, jonka taitamisen pitäisi olla jokaisen koiran perusoikeus. Ne tarvitsevat sitä lukemattomissa arjen tilanteissa riippumatta siitä, huomaako omistaja vai ei. Voimme auttaa koiria jättämään mielestään jännittävät, kiihdyttävät tai pelottavat havainnot ennen kuin koira lukittuu liki tavoittamattomaan tilaan. Sillä myös voidaan ehkäistä ja jopa katkaista tuijotuksesta syntyviä ongelmia, kuten ryntäilyä, vaanimista, jahtaamista, räyhäämistä yms.

Jos haluat arkeesi tämän tärkeän taidon ja työkalun, ilmoittaudu mukaan!

Luopumiskurssi nyt uutuutena verkossa tiistaisin  31.8.-26.10.2021 (vara 2.11. ja 9.11.) klo 13.30-15.00! 

Olen aloittanut luopumisen opettamisen toden teolla vuonna 2007, jolloin minulle tuli vajaat 2-vuotias valtavan hieno, suuri ja nopeaoppinen uroshovawart Hapsu, jolle oli ensimmäisessä kodissaan kehittynyt tosi ikäviä tapoja. Yksi niistä oli ihmisten tuijottaminen mittaamalla tämän päästä varpaisiin ja takaisin ylös. Toisten koirienkin kanssa suhtautumiinen oli vähän niin ja näin. Aarteitaan ja ruokaansa se vartioi aggressiivisesti. Koira oli minulla 6kk ennen muuttoaan uuteen, loppuelämän kotiin, jossa se koulutettiin viranomaistason pelastuskoiraksi Vapaaehtoisen pelastuspalvelun hälytysryhmään. Kun Hapsusen ensimmäiset ongelmat oli minulle tultuaan uudelleenkoulutettu, havahduin huomaamaan, millä tavalla se tuijotti muita. Ja siitä se alkoi. Luopumisen kouluttaminen Hapsuselle positiivisin menetelmin eli ainoastaan palkkioperusteisesti oli erittäin menestyksekästä, mikä ei oikeastaan ollut kovin yllättävää, sillä koira oli erittäin nopea oppimaan ja kouluttaja ammattilainen – vaikka käytin osittain  hyvin pientä houkuttelua alussa. Täsmälleen sama koulutustapa ei kuitenkaan tuonut kaikille kurssikoirilleni yhtä hyvää tulosta, ja niinpä sain pian miettiä koko homman uudestaan pohjia myöten. Nykyinen tapani (edelleen täysin palkkioperusteinen) opettaa luopuminen tuottaakin huomattavasti paremman onnistumisprosentin kautta linjan. Tässä keskitytään helppouden tunteen löytämiseen, vahvistamiseen ja ylläpitämiseen teknisten taitojen lisäksi. Omistajalle tämä ei varmasti ole se helpoin kurssi, mutta koiralle kyllä! Kiinnostuitko?

Tälle kurssille voi halutessaan myös osallistua vain videoin ja katsomalla tallenteet, mutta kurssin anti ei luonnollisestikaan ole silloin yhtä hyvä kuin osallistuminen tuntien vuorovaikutukseen. Vain tunneille osallistumalla saat tietyt ohjeet ja neuvot, muina aikoina vain täydentävät vastaukset mutta ei koko aiemman tunnin opetusta uudestaan. Tunnit mahdollisesti tallennetaan myöhempää katselua varten, mutta niitä ei voi eikä saa jakaa tai tallentaa itselleen, vaan ne hyödynnetään ainoastaan kurssin sisällä.

Kurssi toteutetaan sen omassa suljetussa FB-ryhmässä kotona tehtävää videointia hyväksikäyttäen. Sinulla tulee olla mahdollisuus paitsi videoida ja lähettää ne ryhmään, myös katsoa videot isolta ruudulta, ei vain kännykästä.

 

Tunnit ovat siis seuraavina tiistaina klo 13.30:

31.8. teoria: luodaan pohja harjoituksille (omistajan omien taitojen harjoitukset ensin)

7.9. aletaan harjoittelemaan koirien kanssa

14.9. tarkistetaan harjoitusten oikeellisuus ja ehkä opitaan myös jotain uutta

28.9. tarkistetaan harjoitusten oikeellisuus ja ehkä opitaan myös jotain uutta

12.10. aloitusmerkin liittäminen

19.10. aloitusmerkin ajastuksen muuttaminen

26.10. kertaaminen, tarkistukset, viimeiset kysymykset

(2.11. varakerta, jos itse joudun perumaan jonkun tunnin)

(9.11. varakerta, jos itse joudun perumaan jonkun tunnin)

Tiettyjen tuntien välissä on suunnitellusti 1 tai 2 vk harjoitustauko.

 

Tuntien välillä tämä FB-ryhmä on käytettävissänne keskusteluun ja vastaan siellä kysymyksiin aina kun ehdin. Tai huomaan – tägää minut jos en reagoi, silloin en ole saanut tietoa siellä odottavasta kommentista tai kysymyksestä.

Kurssille voi osallistua vain yksi ohjaaja koiran kanssa, mutta muu perhe on tervetullutta seuraamaan harjoituksia ja nettitunteja äänettöminä kuunteluoppilaina ja avustamaan myös videoinnissa siellä kotona. Ohjaajan tulee olla vähintään 12-vuotias ja kykenevä tekemään annetut kotiharjoitukset ahkerasti, tunnollisesti,  oma-aloitteisesti ja vastuuntuntoisesti.

Kurssin hinta on 168,00€/koira. Ilmoittautuminen on alkanut ja päättyy 22.8. tai kun kurssi on täynnä. Mukaan mahtuu 8 kurssilaista, ja toteutuu 4:llä. Tuntien pituus on suhteessa osallistujamäärään.

Varaa paikkasi pian!

Kun ilmoittaudut kurssille sähköpostilla, lähetä se osoitteeseen

koirakoulu.koiraamo @ gmail.com  (poista välilyönnit)

ja kerro kurssin nimi, oma nimesi ja yhteystietosi (puhelinnumero, säpo, osoite), sekä koirasi puhuttelunimi, rotu ja syntymäaika.

Voit ilmoittautua myös Koiramon Facebookin inboxiin, WhatsAppiin tai soittamalla 0407317639.

Oikeus muutoksiin pidätetään.

Lue vielä ennen tuloasi käytänteistä, jotka koskevat kaikkia: http://koiraamo.fi/koiran-kanssa-taalla/.