Perustaitokurssi: LUOPUMINEN

Ylläoleva kuva on takavuosilta pentujen hihnakäytöskurssilta, jossa omat koirani toteuttavat hyvin oppimaansa luopumista muista koirista. Se mahdollistaa niiden vaivattoman mukanaolon tämänkaltaisilla kursseilla.

Livekurssi nuorille ja aikuisille koirille, jotka voivat olla samassa tilassa toisten kurssikoirien kanssa. Ja nettikurssi ihan kaikille!

Koiran luopuminen sitä kiinnostavista kohteista on perustaito, jonka taitamisen pitäisi olla jokaisen koiran perusoikeus. Ne tarvitsevat sitä lukemattomissa arjen tilanteissa riippumatta siitä, huomaako omistaja vai ei. Voimme auttaa koiria jättämään mielestään jännittävät, kiihdyttävät tai pelottavat havainnot ennen kuin koira lukittuu liki tavoittamattomaan tilaan. Sillä myös voidaan ehkäistä ja jopa katkaista tuijotuksesta syntyviä ongelmia, kuten ryntäilyä, vaanimista, jahtaamista, räyhäämistä yms.

Jos haluat arkeesi tämän tärkeän taidon ja työkalun, ilmoittaudu mukaan!

Olen aloittanut luopumisen opettamisen toden teolla vuonna 2007, jolloin minulle tuli vajaat 2-vuotias valtavan hieno ja nopeaoppinen uroshovawart Hapsu, jolle oli ensimmäisessä kodissaan kehittynyt tosi ikäviä tapoja. Yksi niistä oli ihmisten tuijottaminen mittaamalla tämän päästä varpaisiin ja takaisin ylös. Toisten koirienkin kanssa suhtautuminen oli vähän niin ja näin. Aarteitaan ja ruokaansa se vartioi aggressiivisesti.

Koira oli minulla 6kk ennen muuttoaan uuteen, loppuelämän kotiin, jossa se koulutettiin viranomaistason pelastuskoiraksi. Siinä vaiheessa, kun Hapsusen ensimmäiset ongelmat oli minulle tultuaan uudelleenkoulutettu, havahduin huomaamaan, millä tavalla se tuijotti muita. Ja siitä se alkoi.

Luopumisen kouluttaminen Hapsuselle positiivisin menetelmin eli ainoastaan palkkioperusteisesti oli erittäin menestyksekästä, mikä ei ole kovin yllättävää, sillä menetelmä on tehokas, koira oli erittäin nopea oppimaan ja kouluttaja ammattilainen, joka työskenteli 24/7 – vaikka käytin osittain pientä houkuttelua alussa. Se ei kuitenkaan vielä tuonut kaikille kurssikoirilleni yhtä hyvää tulosta, ja niinpä sain pian miettiä koko opetustavan uudestaan pohjia myöten.

Nykyinen tapani opettaa luopuminen tuottaakin huomattavasti paremman onnistumisprosentin kautta linjan. Tässä keskitytään koiran helppouden tunteen löytämiseen, vahvistamiseen ja ylläpitämiseen teknisten taitojen lisäksi. Omistajalle tämä ei varmasti ole se helpoin kurssi, mutta koiralle kyllä! Kiinnostuitko?

 

Perustaitokurssi Luopuminen 1_23

26.1.-13.4.2023 (ei 9.3., varalla 20.4. ja 27.4.) klo 14.00-15.30 välisenä aikana

Tälle verkkokurssille voi halutessaan myös osallistua vain videoin ja katsomalla tallenteet, mutta kurssin anti ei luonnollisestikaan ole silloin yhtä hyvä kuin osallistuminen tuntien vuorovaikutukseen yhdessä muiden kanssa. Vain tunneille osallistumalla saat tietyt ohjeet ja neuvot, muina aikoina vain täydentävät vastaukset mutta ei koko aiemman tunnin opetusta uudestaan. Tunnit mahdollisesti tallennetaan myöhempää katselua varten, mutta niitä ei voi eikä saa jakaa muille, vaan ne hyödynnetään ainoastaan kurssin sisällä.

Kurssi toteutetaan Zoomissa kotona tehtävää videointia hyväksikäyttäen. Sinulla tulee siis olla mahdollisuus paitsi videoida (äänen kanssa) ja lähettää ne ryhmään, myös katsoa videot isolta ruudulta, ei vain kännykästä.

Perustan meille myös suljetun Facebook-ryhmän. Pidämme yhteyttä sitä kautta, ja se toimii myös nopeana tiedoituskanavana ja varalla tunninpitovälineenä, jos Zoom ei onnistu jostain syystä. Videot tulisi olla lähetettynä sinne aina tuntia edeltävänä päivänä. Tuntien välillä on FB-ryhmä käytettävissänne keskusteluun ja vastaan siellä kysymyksiin, kun ehdin. Osallistujan siis tulisi olla Facebookissa edes tämän kurssin ajan.

Päivämäärät ja alustava suunnitelmarunko tuntien toteuttamisesta ovat seuraavat:

26.1.

2.2.

9.2.

16.2.

23.2.

2.3.

16.3.

23.3.

30.3.

13.4.

(20.4. ja 27.4. varakerta, jos itse joudun perumaan jonkun tunnin)

 

Kurssille voi varsinaisesti osallistua vain yksi ohjaaja koiran kanssa, mutta muu perhe on tervetullutta seuraamaan harjoituksia ja nettitunteja äänettöminä kuunteluoppilaina ja avustamaan myös videoinnissa siellä kotona. Ohjaajan tulee olla vähintään 12-vuotias ja kykenevä tekemään annetut kotiharjoitukset motivoituneesti.

Kurssin hinta on 249€/koira. Ilmoittautuminen on alkanut ja päättyy 15.1. tai kun kurssi on täynnä. Ilmoittautumiseen tarvitaan ohjaajan nimi, puhelinnumero ja sähköpostiosoite, ja koiran puhuttelunimi, rotu ja syntymäaika. Mukaan mahtuu 8 kurssilaista, ja toteutuu väh. 4:llä. Tuntien pituus on suhteessa osallistujamäärään, keskimäärin kesto on 60-90 min.

Tervetuloa mukaan!

Kun ilmoittaudut kurssille sähköpostilla, lähetä se osoitteeseen

koirakoulu.koiraamo @ gmail.com  (poista välilyönnit)

ja kerro kurssin nimi, oma nimesi ja yhteystietosi (puhelinnumero, säpo, osoite), sekä koirasi puhuttelunimi, rotu ja syntymäaika.

Voit ilmoittautua myös Koiraamon Facebookin inboxiin, WhatsAppiin tai soittamalla 0407317639.

Oikeus muutoksiin pidätetään.

Lue vielä ennen tuloasi käytänteistä, jotka koskevat kaikkia: http://koiraamo.fi/koiran-kanssa-taalla/.