Perustaidot: LUOPUMINEN

Ylläoleva kuva on takavuosilta pentujen hihnakäytöskurssilta, jossa omat koirani toteuttavat hyvin oppimaansa luopumista muista koirista. Se mahdollistaa niiden vaivattoman mukanaolon tämänkaltaisilla kursseilla.

Livekurssi nuorille ja aikuisille koirille, jotka voivat olla samassa tilassa toisten kurssikoirien kanssa. Ja nettikurssi ihan kaikille!

Koiran luopuminen sitä kiinnostavista kohteista on perustaito, jonka taitamisen pitäisi olla jokaisen koiran perusoikeus. Ne tarvitsevat sitä lukemattomissa arjen tilanteissa riippumatta siitä, huomaako omistaja vai ei. Voimme auttaa koiria jättämään mielestään jännittävät, kiihdyttävät tai pelottavat havainnot ennen kuin koira lukittuu liki tavoittamattomaan tilaan. Sillä myös voidaan ehkäistä ja jopa katkaista tuijotuksesta syntyviä ongelmia, kuten ryntäilyä, vaanimista, jahtaamista, räyhäämistä yms.

Jos haluat arkeesi tämän tärkeän taidon ja työkalun, ilmoittaudu mukaan!

Olen aloittanut luopumisen opettamisen toden teolla vuonna 2007, jolloin minulle tuli vajaat 2-vuotias valtavan hieno ja nopeaoppinen uroshovawart Hapsu, jolle oli ensimmäisessä kodissaan kehittynyt tosi ikäviä tapoja. Yksi niistä oli ihmisten tuijottaminen mittaamalla tämän päästä varpaisiin ja takaisin ylös. Toisten koirienkin kanssa suhtautuminen oli vähän niin ja näin. Aarteitaan ja ruokaansa se vartioi aggressiivisesti.

Koira oli minulla 6kk ennen muuttoaan uuteen, loppuelämän kotiin, jossa se koulutettiin viranomaistason pelastuskoiraksi. Siinä vaiheessa, kun Hapsusen ensimmäiset ongelmat oli minulle tultuaan uudelleenkoulutettu, havahduin huomaamaan, millä tavalla se tuijotti muita. Ja siitä se alkoi.

Luopumisen kouluttaminen Hapsuselle positiivisin menetelmin eli ainoastaan palkkioperusteisesti oli erittäin menestyksekästä, mikä ei ole kovin yllättävää, sillä menetelmä on tehokas, koira oli erittäin nopea oppimaan ja kouluttaja ammattilainen, joka työskenteli 24/7 – vaikka käytin osittain pientä houkuttelua alussa. Se ei kuitenkaan vielä tuonut kaikille kurssikoirilleni yhtä hyvää tulosta, ja niinpä sain pian miettiä koko opetustavan uudestaan pohjia myöten.

Nykyinen tapani opettaa luopuminen tuottaakin huomattavasti paremman onnistumisprosentin kautta linjan. Tässä keskitytään koiran helppouden tunteen löytämiseen, vahvistamiseen ja ylläpitämiseen teknisten taitojen lisäksi. Omistajalle tämä ei ehkä ole se helpoin kurssi, mutta koiralle kyllä. Ja mitä te tällä voitte saavuttaakaan! Kiinnostuitko?

 

Perustaitokurssi ”Jätä!” (Luopumiskurssi)

 lauantaisin 15.6.-31.7.2024
(ei 22.6. eikä 27.7., vara 7.8. ja 14.8.)
klo 13.30-15.00
välisenä aikana
(aloitusaika tarkentuu ilmoittautumisajan päätyttyä) 

Tälle verkkokurssille voi halutessaan myös osallistua vain videoin ja katsomalla tallenteet, mutta kurssin anti ei luonnollisestikaan ole silloin yhtä hyvä kuin osallistuminen tuntien vuorovaikutukseen yhdessä muiden kanssa. Tunnit tallennetaan myöhempää katselua varten. Niitä ei kuitenkaan voi eikä saa jakaa muille, vaan ne hyödynnetään ainoastaan kurssin sisällä.

Kurssi toteutetaan Zoomissa kotona tehtävää videointia hyväksikäyttäen. Sinulla tulisi siis olla mahdollisuus paitsi videoida (äänen kanssa) ja lähettää ne ryhmään, myös katsoa videot isolta ruudulta, ei vain kännykästä. Harjoittelemme kuvaamistakin kurssin aluksi, siinäkään ei tarvitse osata vielä jo sinulla olevia perustaitoja kummempaa.

Perustan meille myös suljetun Facebook-ryhmän. Pidämme yhteyttä sitä kautta, ja se toimii myös nopeana tiedoituskanavana ja varalla tunninpitovälineenä, jos Zoom ei onnistu jostain syystä. Videot tulisi olla lähetettynä sinne aina tuntia edeltävänä päivänä. Tuntien välillä on FB-ryhmä käytettävissänne keskusteluun ja vastaan siellä kysymyksiin, kun ehdin. Osallistujan siis tulisi olla Facebookissa edes tämän kurssin ajan.

Kurssille voi varsinaisesti osallistua vain yksi ohjaaja koiran kanssa, mutta muu perhe on tervetullutta seuraamaan harjoituksia ja nettitunteja äänettöminä kuunteluoppilaina ja avustamaan myös videoinnissa siellä kotona. Ohjaajan tulee olla vähintään 12-vuotias ja kykenevä tekemään annetut kotiharjoitukset motivoituneesti.

Kurssin hinta kesällä 2024 on 199€/koira. Ilmoittautuminen on alkanut ja päättyy 10.6.2024 tai kun kurssi on täynnä. Ilmoittautumiseen tarvitaan ohjaajan nimi, puhelinnumero ja sähköpostiosoite, ja koiran puhuttelunimi, rotu ja syntymäaika. Mukaan mahtuu 10 kurssilaista, ja toteutuu väh. 4:llä. Tuntien pituus on suhteessa osallistujamäärään, keskimäärin kesto on 60-90 min.

Tervetuloa mukaan!

Lue vielä ennen paikan varaamista:

Koiraamon käyttöehdot

https://koiraamo.fi/koiran-kanssa-taalla

mm. osallistumisesta, maksuista ja peruutuskäytännöistä.

Kun ilmoittaudut kurssille sähköpostilla, lähetä se osoitteeseen

koiraamoon.ilmoittautuminen @ gmail.com  (poista välilyönnit)

ja kerro kurssin nimi, oma nimesi ja yhteystietosi (puhelinnumero, säpo, osoite), sekä koirasi puhuttelunimi, rotu ja syntymäaika.

Voit ilmoittautua myös Koiraamon Facebookin inboxiin, WhatsAppiin tai soittamalla 0407317639.

Oikeus muutoksiin pidätetään.

Lue vielä ennen tuloasi käytänteistä, jotka koskevat kaikkia: http://koiraamo.fi/koiran-kanssa-taalla/.