Alina (11.6.2021-02.04.2023)

Alina 

– meaning bright, beautiful, noble, light, truth

”German origin meaning ”noble” as a Latinate form of Aline, a Germanic contraction of Adelina (little noble one), which is diminutive form of Adelaide. Thought by some to be of Slavic origin meaning ”bright, beautiful.” Others believe in its Greek origins, meaning ”light” or ”truth” as a variation of Helen.”

Loistava, kaunis, valoisa… Ja niitä sinä olit – todella ja läpikotaisin – ensi hetkestä asti kun katsoin silmiisi. Olit silloin vasta neliviikkoinen, ja rakastuin sinuun oikopäätä. Halusin sinut, vaikkei minulla koiranpaikkaa edes ollut auki. Ja vaistomaisesti nimi Alina tuli mieleen – vasta jälkeenpäin katsoin, tarkoittaako se jotakin. Ja sen nimen merkityksen vuoksi vuoksi katkesi aiempien hovawartieni suomalaisten petojen kutsumanimien ketju (Kettula, Karhunen, Reponen ja Hukkanen).

Ja yhtäkkiä olet poissa. Äärimmäisen aggressiivinen munasarjasyöpä vei sinut luotamme aivan liian aikaisin. Et ehtinyt näkemään toista kevättäsi, toista syntymäpäivääsi. Olit vasta 1v ja 9kk ikäinen.

 

Kiitän Herraani että Hän lainasi sinut minulle edes täksi aikaa. (Ja silti luopumiseen suostuminen ei ole sama asia kuin pakon edessä päätösten tekeminen.) Sait 631 iloista päivää maan päällä, ja 610 niistä minun kanssani (vaikka vielä ensimmäiset 20 niistä kasvattajan luona), loistavana, kauniina ja ihanana, parhaana ystävänäni. Muutaman muunkin ihmisen kanssa sinulla oli erityisen läheinen suhde; osa heistä oli koiraamolaisia, osa eläinlääkäreitä. Sitä oli ihana katsoa. Hurmasit  silti ihmiset, keihin vain tutustuit, sillä olit suloisin olento ikinä. Pari rakasta koiraystävääkin sinulla oli Hukkasen lisäksi.

The little noble one – nöyrä, muttei nöyristelevä. Bright, beautiful, light, truth.

Kaipaamme sinua niin

 

 

 

ALINA s. 2021

 

Hukkanen 9v. ja Alina 3-4kk

oli energinen, älykäs, yhteistyöhaluinen ja helposti koulutettava nuori hoffinarttu.

Se työskenteli kanssani Koiraamossa asiakastyössä ja treenaa saamaan aikaan nenätöitä monella eri tavalla, sekä tottelevaisuutta, temppuja ja arkitaitoja.

Kaikki tämän sivun kuvat Satu Vertainen (KOIRAAMO PHOTOS)

Koirani ovat rodultaan hovawarteja.

Tarkemmat tiedot koiristani löydät kennel Hofmacherin sivuilta kotisivu.suomi.net/hofmacher/index_etu.htm

sekä Suomen Kennelliiton KoiraNetistä http://jalostus.kennelliitto.fi/frmEtusivu.aspx

koirakoulu.koiraamo @ gmail.com (poista välilyönnit)