Ohituskurssi (Se Koiraamon)

Koiraamon Ohituskurssi 19.0 on sisältänyt tietyt peruselementit viimeiset 19 vuotta. Muokattuani alkuvuosien opetustani toimivaksi huomasin myöhemmin, että käyttämilleni menetelmille on ilmestynyt nimiä, kuten BAT 2.0, LAT, CAT, Click to Calm, DRI (Differential Reinforcement), DRO (differential reinforcement of other behavior), DRA (differential reinforcement of alternate behavior) ja U-Turn. Koska mikään näistä ei kuitenkaan tunnu olevan itsessään riittävä suomalaisessa arjessa, opetan näiden lisäksi samalla kurssilla muitakin, erittäin tehokkaita tekniikoita, jotka ovat koiraystävällisiä ja palkkioperusteisia. Tällä yhdellä kurssilla saat siis kaiken tämän, ja kouluttajan yli 40 vuoden kokemuksen eläinten kanssa, yli 30 vuoden kokemuksen kouluttamisesta ja yli 20 vuoden kokemuksen koirakoulun pitämisestä. (Tämän menetelmän nimeksi voisikin oikeastaan antaa ”40-30-20”.). Joka tunnilla saat uuden harjoituksen, joka vie sinun ja koirasi taitoja eteenpäin, ja kurssin loputtua sinulla on työkalut harjoitella rauhallisia ohituksia arjessa ja juhlassa.

Koiraamon Ohituskurssi on tarkoitettu nuorille ja aikuisille koirille, joiden kanssa halutaan ennaltaehkäistä ja jopa korjata huonoa hihnakäytöstä ja ohitusongelmia
Suuren kysynnän ja vähäisten iltojen vuoksi Koiraamo avaa uuden iltapäivään sijoittuvan
Ohituskurssin 5c_23
tiistaisin 2.5.-11.7.2023 klo 15.00-16.30 (ei 23.5., vara 1.8., 8.8. ja 15.8.) Pikkaralassa
Ilmoittautuminen on alkanut ja päättyy 24.4. tai kun kurssi on täynnä. Kurssi toteutuu väh. 4 koiralla, mukaan mahtuu max. 7.

Ohituskurssi 5b_23
pidetään 20.5.-16.9. välisenä aikana lauantaisin klo 15.45-17.15

Kurssisuunnitelma:
20.5.
27.5.
3.6.
10.6.
17.6.
(24.6. – )
1.7.
8.7.
15.7.
(22.7. – )
(29.7. – )
5.8.
(12.8. ? )
19.8.
(26.8. varakerta)
(2.9. varakerta)
(9.9. varakerta)

TÄYNNÄ

Kurssipaikkana Pikkarala / Maikkula.

Ohituskurssi 5a_23

pidetään 6.5.-19.8. välisenä aikana lauantaisin klo 12.00-13.30.
Kurssisuunnitelma:

Kurssisuunnitelma:
6.5. 
13.5.
20.5.
27.5.
3.6.
10.6.
17.6.
(24.6. – )
1.7.
8.7.
15.7.
(22.7. – )
(29.7. – )
(5.8. varakerta)
(12.8. mahdollinen varakerta)
19.8. varakerta)
(26.8. varakerta)

Ilmoittautuminen on alkanut ja päättyy 1.4. tai kun kurssi on täynnä.

Kurssipaikkana Pikkarala / Maikkula.

TÄYNNÄ.

Koiraamon Ohituskurssi 2_23
lauantaisin 4.2.-22.4.2023 (ei 11.3. eikä 8.4., vara 29.4. ja 6.5.) klo 15.45-17.15 välisenä aikana (päättymisaika riippuu osallistujamäärästä).

Aloitus teoriatuntina verkossa, muut harjoitustunteja, tarvittaessa toinenkin teoriatunti kurssin aikana

seuraavina lauantaina:

4.2.
11.2.
18.2.
25.2.
4.3.
18.3.
25.3.
1.4.
15.3.
22.3.

TÄYNNÄ

Ohituskurssin jatko-osa 2_23

Mitä jäi mieleen Koiraamon varsinaisesta Ohituskurssista?
Miten opetamme koirat olemaan sisätilassa muiden koirien kanssa?

Oletko käynyt Koiraamon Ohituskurssin vuosien 2021 tai 2022 aikana? Tässä sinulle lyhyt jatko-osa uusin harjoittein mutta tutuin menetelmin
viitenä keskiviikkona 8.2.-15.3.2023 (ei 8.3., vara 22.3.) klo 17.30-18.30 Muskettikoiralla.
Mukaan mahtuu vain 4 koiraa, joten nopeat syövät hitaiden kurssipaikat!
Hinta 129€. Ilmoittautuminen on alkanut ja päättyy 1.2. tai kun kurssi on täynnä.

Kurssille otetaan 6 koiraa omistajineen. Kurssi sisältää hihnakäytösopetuksen alusta loppuun, ensin ilman häiriöitä ja teknisten taitojen lisääntyessä ja koira-omistaja suhteen parantuessa vähitellen vaikeutuvissa harjoituksissa. Aloitus teoriana netissä (Zoom, Whatsapp- tai Messengerpuhelu). Muut ovat harjoitustunteja, jossa koirat ovat aluksi yksi kerrallaan harjoittelemassa ja muut odottavat omissa autoissaan rauhassa.
Hinta 249,00€. Ilmoittautuminen on alkanut ja päättyy mainittuna ajankohtana, tai kun kurssi on täynnä.

Kurssikirjana käytämme Turid Rugaasin ”Rauhoittavat signaalit” -kirjaa, joka ei sisälly kurssimaksuun. Se kannattaa ostaa omaksi, ja sen saa mm. Muskettikoirasta (muista mainita kassalla olevasi Koiraamon kurssilla alennuksia varten). Lue se ennen ensimmäistä tuntia.

Saman ohjaajan tulisi osallistua koiran kanssa koko kurssin ajan. Perheenjäsen on erittäin tervetullut kuunteluoppilaaksi ilman eri veloitusta harjoitustunneille.
Oma auto on käytännössä välttämätön.
Ohituskurssi on kokonaan ulkoilmakurssi lukuunottamatta ensimmäistä, ja tarvittaessa jossain välissä myös toista teoriatuntia. Kurssille on annettu poikkeuksellisesti enemmän kuin yksi varakerta. Niitä ei tarvita, ellen joudu perumaan jotakin tunneista. Joku tunneista saatetaan muuttaa lyhyellä varoitusajalla myös etätunniksi, jos esim. sää ei mahdollista harjoitustuntia.

Kurssin hinta löytyy kurssin tietojen kohdalta. Sen voit maksaa joko yhdessä tai kahdessa erässä. Mukaan otetaan korkeintaan 6 koirakkoa. Yksi perheenjäsen on tervetullut mukaan joka kerraksi, mutta harjoitustunneilla koiraa ohjaa vain yksi henkilö läpi kurssin. Perheenjäsenet harjoittelevat arjessa samoja asioita koiran varsinaisen ohjaajan opastuksella.

Kurssin yhteydenpitoon perustan myös joko Facebook- tai Whatsapp-ryhmän. Mahdolliset harjoitusvideot, jotka jäävät vain siihen ryhmään ellei toisin sovita, lähetetään myös siihen.

Lue myös alla oleva tärkeä informaatio:

Ohituskurssi on ohitusongelmaisille koirille omistajineen tarkoitettu 10 kerran kurssi (väh. 10h). Tällä kurssilla ei opeteta katsekontaktissa ohittamista, ei namilla tai lelulla houkuttelua, eikä nypitä hihnasta. Koiraamossa ei myöskään käytetä koiria satuttavia välineitä, vaan opetellaan koiran kanssa yhteistyötä ja palkkioperusteista kouluttamista (kyllä, ruokapalkkaa käytetään, ja runsaasti). Tällä kurssilla opetetaan omistajia opettamaan koirilleen hihna löysällä kulkemista ja ohituksia rauhoittavia eleitä käyttäen palkkioperusteisesti. Jos haluat harjoitella sellaisia ohituksia, ilmoittaudu mukaan!

Kertaaja eli 1 vuoden sisällä Koiraamon Ohituskurssin käynyt pääsee mukaan puoleen hintaan/koira, kun kurssilla on väh. 4 normaalihintaista osallistujaa ja paikkoja jää täyttämättä ilmoittautumispäivän jälkeen.

Ohituskurssin tavoite on opettaa koirakoille hyvä hihnakäytös ja siistit ohitukset rauhallisesti ja hallitusti. Kurssin pituus osaltaan vaikuttaa tulokseen: kurssilaiset saavat harjoitella arkilenkkeilyjen aikana kurssilla opittuja asioita. Kurssikerran pituus riippuu koirien määrästä.

Kurssi on suunniteltu siten, että helpomman päälle rakennetaan vaativampaa. Parhaan tuloksen saavuttamiseksi saman koiranohjaajan tulisi olla mukana kurssin jokaisella tunnilla. Tunnille täytyy myös tulla ajoissa, jotta jokaisen tunnin alussa kertomani uudet harjoitukset eivät jää kuulematta.

Jatkossa kaikki koirat eivät ole harjoittelemassa yhtä aikaa, joten koiran tulee kyetä odottamaan autossa yksinkin illan aikana. Otathan huomioon koiran pärjäämisen ja auton lämpötilan!


Lue myös
yleiskäytännöt koiran kanssa Koiraamossa

mm. osallistumisesta, maksuista ja peruutuskäytännöistä.


Olet käynyt Koiraamon Ohituskurssin vuoden sisällä, ja haluat kerrata oppejasi tai harjoitella turvallisessa porukassa?
Jos Ohituskurssille jää paikka täyttämättä, se on auki kertaajalle alennushintaan! Kysy paikkaa, jos kurssi-ilmoituksessa ei lue ”Täynnä”, ja kurssin aloitusaika on käsillä!

Tyytyväinen asiakas suosittelee Ohituskurssia 15.0 talvelta 2019-20:

Ennen kurssia lenkit oli tuskaa ja jo ulos meno aiheutti harmaita hiuksia.
Kurssin alusta saakka tehtiin Taikan kanssa joka päivä annettuja harjoituksia. Vaikka edelleen on paljon tehtävää, niin Satun kurssilta sain eväät, jotka mahdollistaa Taikan rauhallisen remmikäytöksen ja toisten koirien kohtaamisen lenkillä.
Voin myös todeta, että etenimme kurssilla hurjasti ja nyt jo toisia koiria siedetään huomattavasti paremmin ja ohitukset sujuu hillitysti.
Kurssin aikana tuli kerrattua jälleen se, että kaikki on itsestä kiinni ja on minun tehtäväni luoda koiralle ympäristö, jossa se pystyy käyttäytymään lajinomaisesti ja rauhallisesti.
– Essi ja Taika


Ennen ilmoittautumista lue vielä sivu https://koiraamo.fi/kurssit/

koirakoulu.koiraamo @ gmail.com

(poista välilyönnit)

Lähetä sähköpostia, soita, tai nakkaa viestillä Whatsappissa tai Koiraamon Facebookin inboxiin.

Ilmoittautumiseen tarvitsen koiran nimen, rodun ja syntymäajan, sekä ohjaajan nimen, sähköpostiosoitteen ja puhelinnumeron. Vahvistan ilmoittautumisen, kun olet mukana.