Ohituskurssi (Se Koiraamon)

Koiraamon Ohituskurssi on tarkoitettu nuorille ja aikuisille koirille, joiden kanssa halutaan ennaltaehkäistä ja korjata
huonoa hihnakäytöstä ja ohitusongelmia

Koiraamon Ohituskurssi 20.0 on sisältänyt tietyt peruselementit viimeiset 20 vuotta. Muokattuani alkuvuosien opetustani toimivaksi huomasin myöhemmin, että käyttämilleni menetelmille on ilmestynyt nimiä, kuten BAT 2.0, LAT, CAT, Click to Calm, DRI (Differential Reinforcement), DRO (differential reinforcement of other behavior), DRA (differential reinforcement of alternate behavior) ja U-Turn. Koska mikään näistä ei kuitenkaan tunnu olevan itsessään riittävä suomalaisessa arjessa, opetan näiden lisäksi samalla kurssilla muitakin, erittäin tehokkaita tekniikoita ja keinoja, jotka ovat koiraystävällisiä ja palkkioperusteisia. Tällä yhdellä kurssilla saat siis kaiken tämän, ja kouluttajan yli 40 vuoden kokemuksen eläinten kanssa, yli 30 vuoden kokemuksen kouluttamisesta ja yli 20 vuoden kokemuksen koirakoulun pitämisestä. (Tämän menetelmän nimeksi voisikin oikeastaan antaa ”40-30-20”.). Joka tunnilla saat uuden harjoituksen, joka vie sinun ja koirasi taitoja eteenpäin, ja kurssin loputtua sinulla on työkalut harjoitella rauhallisia ohituksia arjessa ja juhlassa.

Koiraamon oma menetelmä opettaa rennompiin ohituksiin ja pysyviin oppimistuloksiin ilman koiran houkuttelua tai kieltoja, mutta sille runsasta namipalkkaa antaen hyvistä valinnoista:

Ohituskurssi 3_24

pidetään lauantaisin 2.3.-18.5.2024 (ei 9.3. eikä 30.3., vara 25.5., 1.6. ja 8.6.) klo 14.15 Muskettikoiralla Maikkulassa.
Mukaan mahtuu 4-6 koiraa. Hinta 269,00€/koira.
Ilmoittautuminen on alkanut, ja päättyy 1.2.
tai kun kurssi on täynnä.

Kurssipäivät:
2.3.
(9.3. ?)
16.3.
23.3.
(30.3. ei)
6.4.
13.4.
20.4.
27.4.
4.5.
11.5.
18.5.
(25.5. vara)
(1.6. vara)
(8.6. vara)

Kurssi sisältää hihnakäytösopetuksen alusta loppuun, ensin ilman häiriöitä ja teknisten taitojen lisääntyessä ja koira-omistaja suhteen parantuessa vähitellen vaikeutuvissa harjoituksissa. Aloitus teoriana netissä (Zoom, Whatsapp- tai Messenger-puhelu). Muut ovat harjoitustunteja, jossa koirat ovat aluksi yksi kerrallaan harjoittelemassa ja muut odottavat omissa autoissaan rauhassa.

Kurssikirjana käytämme Turid Rugaasin ”Rauhoittavat signaalit” -kirjaa, joka ei sisälly kurssimaksuun. Se kannattaa ostaa omaksi, ja sen saa mm. Muskettikoirasta (muista mainita kassalla olevasi Koiraamon kurssilla alennuksia varten). Se kannattaa lukea ennen ensimmäistä tuntia. Vaihtoehtoisesti voit hankkia Koiraamon verkkoluennon (kurssilaisen tarjoushintaan 29€), joka on kolmen kohdan opas koirien rauhoittavien eleiden helpompaan ja nopeampaan tunnistamiseen. Löydät sen klikkaamalla tätä tekstiä.

Ohituskurssi on kokonaan ulkoilmakurssi lukuunottamatta ensimmäistä, ja tarvittaessa jossain välissä myös toista teoriatuntia. Kurssille on annettu poikkeuksellisesti enemmän kuin yksi varakerta. Niitä ei tarvita, ellen joudu perumaan jotakin tunneista. Joku tunneista saatetaan muuttaa lyhyellä varoitusajalla myös etätunniksi, jos esim. sää ei mahdollista harjoitustuntia.
Oma auto on käytännössä välttämätön.

Kurssin hinta löytyy kurssin tietojen kohdalta.  Mukaan otetaan 4- 6 koirakkoa kurssista riippuen (ks. kurssikohtainen info). Yksi perheenjäsen on tervetullut mukaan joka kerraksi, mutta harjoitustunneilla koiraa ohjaa vain yksi ja sama henkilö läpi kurssin. Perheenjäsenet harjoittelevat arjessa samoja asioita koiran varsinaisen ohjaajan opastuksella.

Kurssin yhteydenpitoon perustan myös joko Facebook- tai Whatsapp-ryhmän. Mahdolliset harjoitusvideot, jotka jäävät vain siihen ryhmään ellei toisin sovita, lähetetään myös siihen.

Ohituskurssi on tarkoitettu ohitusongelmaisille koirille ja/tai niitä ennalta ehkäiseville omistajille, ja se on 10 kerran kurssi (väh. 10h). Tällä kurssilla ei opeteta katsekontaktissa ohittamista, ei namilla tai lelulla houkuttelua, ei kielletä eikä nypitä hihnasta. Koiraamossa ei myöskään käytetä koiria satuttavia välineitä, vaan opetellaan koiran kanssa yhteistyötä ja palkkioperusteista kouluttamista (kyllä, ruokapalkkaa käytetään, ja runsaasti). Tällä kurssilla opetetaan omistajia opettamaan koirilleen hihna löysällä kulkemista ja ohituksia rauhoittavia eleitä käyttäen palkkioperusteisesti. Ja se on erittäin tehokas menetelmä! Jos haluat harjoitella sellaisia ohituksia, ilmoittaudu mukaan!

Kertaaja eli 1 vuoden sisällä Koiraamon Ohituskurssin käynyt pääsee mukaan puoleen hintaan/koira, kun kurssilla on väh. 4 normaalihintaista osallistujaa ja paikkoja jää täyttämättä ilmoittautumispäivän jälkeen.

Ohituskurssin tavoite on opettaa koirakoille hyvä hihnakäytös ja siistit ohitukset rauhallisesti ja hallitusti. Kurssin pituus osaltaan vaikuttaa tulokseen: kurssilaiset saavat harjoitella arkilenkkeilyjen aikana kurssilla opittuja asioita. Kurssikerran pituus riippuu koirien määrästä.

Kurssi on suunniteltu siten, että helpomman päälle rakennetaan vaativampaa. Parhaan tuloksen saavuttamiseksi saman koiranohjaajan tulisi olla mukana kurssin jokaisella tunnilla. Tunnille täytyy myös tulla ajoissa, jotta jokaisen tunnin alussa kertomani uudet harjoitukset eivät jää kuulematta.

Jatkossa kaikki koirat eivät ole harjoittelemassa yhtä aikaa, joten koiran tulee kyetä odottamaan autossa yksinkin illan aikana. Otathan huomioon koiran pärjäämisen ja auton lämpötilan!

Lue vielä ennen paikan varaamista:

Koiraamon käyttöehdot

https://koiraamo.fi/koiran-kanssa-taalla

mm. osallistumisesta, maksuista ja peruutuskäytännöistä.


Olet käynyt Koiraamon Ohituskurssin vuoden sisällä, ja haluat kerrata oppejasi tai harjoitella turvallisessa porukassa?
Jos Ohituskurssille jää paikka täyttämättä, se on auki kertaajalle alennushintaan! Kysy paikkaa, jos kurssi-ilmoituksessa ei lue ”Täynnä”, ja kurssin aloitusaika on käsillä!

Tyytyväinen asiakas suosittelee Ohituskurssia 15.0 talvelta 2019-20:

Ennen kurssia lenkit oli tuskaa ja jo ulos meno aiheutti harmaita hiuksia.
Kurssin alusta saakka tehtiin Taikan kanssa joka päivä annettuja harjoituksia. Vaikka edelleen on paljon tehtävää, niin Satun kurssilta sain eväät, jotka mahdollistaa Taikan rauhallisen remmikäytöksen ja toisten koirien kohtaamisen lenkillä.
Voin myös todeta, että etenimme kurssilla hurjasti ja nyt jo toisia koiria siedetään huomattavasti paremmin ja ohitukset sujuu hillitysti.
Kurssin aikana tuli kerrattua jälleen se, että kaikki on itsestä kiinni ja on minun tehtäväni luoda koiralle ympäristö, jossa se pystyy käyttäytymään lajinomaisesti ja rauhallisesti.
– Essi ja Taika


Ennen ilmoittautumista lue vielä sivu https://koiraamo.fi/kurssit/

koirakoulu.koiraamo @ gmail.com

(poista välilyönnit)

Lähetä sähköpostia, soita, tai nakkaa viestillä Whatsappissa tai Koiraamon Facebookin inboxiin.

Ilmoittautumiseen tarvitsen koiran nimen, rodun ja syntymäajan, sekä ohjaajan nimen, sähköpostiosoitteen ja puhelinnumeron. Vahvistan ilmoittautumisen, kun olet mukana.