YKSITYISTUNNIT

Yksityisopetus on nimensä mukaisesti aika, jonka koiran omistaja maksaa vain hänelle varatusta ajasta. Niitä varataan sekä valmennuksen, että ongelmakäytöksen vuoksi.

Ongelmakäytös voi olla mitä tahansa, minkä omistaja kokee ongelmalliseksi. Usein kyse on huonosta hihnakäytöksestä, koiran aggressiivisuudesta toisia koiria, ihmisiä tai muuta kohtaan, yksinolo-ongelmista, häiritsevästä huomionhakemisesta, liiasta energisyydestä, vetäyvästä käyttäytymisestä tai muusta hankaluudesta koiran kanssa.

Kaikki alkaa koiran omistajan yhteydenotosta. Omistaja kertoo ongelman luonteen, ja päättelen siitä, olisiko koiran kannalta ajateltuna sopivin ratkaisu tulla yksityisvastaanotolle vai kurssille. Joskus käynti eläinlääkärillä saattaa olla se ensimmäinen askel.

Ensimmäisen ajan saa yleensä 1-3 viikon päähän. Lähetän ajanvarauksen jälkeen sähköpostia tai tavallista postia, joka sisältää paljon kysymyksiä koirasta ja sen arjesta sekä tietenkin käytösongelmasta. Omistaja toimittaa ne minulle vastattuina n. 2 arkipäivää ennen ensimmäistä tapaamista, jotta minulla olisi tietyt esitiedot jo, ja se säästää aikaa muuhun käynnin aikana.

Yksityisvastaanottoni tapahtuu yleensä arkipäivisin ti-pe klo 13-16. Ensimmäinen aika on yleensä puhelu, joka sisältää tilanteen kartoitusta ja harjoitussuunnitelman muodostamista. Vasta seuraavilla kerroilla treenataan koiran kanssa.

Pääasiassa koulutus tapahtuu joko Maikkulassa Eläintarvikeliike Muskettikoiran tiloissa sisällä tai ulkona, tai ulkotunnit Pikkaralassa. Voimme myös sopia tunnin jonnekin koirahallille tai koirametsään, jonka koiran omistaja varaa. Tarvittaessa teen kotikäynnin kohtuullisen matkan päähän Pikkaralasta, jos on syytä tehdä ulkotunti koiran omalla reviirillä. Kotikäynnin sisätiloissa teen toistaiseksi vain erittäin perustelluista syistä tarkan harkinnan jälkeen. Koirat pidetään aina taluttimessa koko ajan.

Voimme tavata myös etävastaanotolla, jos se on paras ratkaisu. Tällöin koira saa tehdä harjoituksensa kotona häiriöttämissä olosuhteissa, ja tämä saattaa soveltua erityisen hyvin esimerkiksi käsittelyharjoituksiin.

Omistajan on tärkeää ymmärtää, että hänen tulee myös muuttaa arjessaan ja ehkä suhtautumistavoissaankin jotain, sillä koira voi muuttua vasta sen jälkeen. Tämän vuoksi minä en ota koiria koulutukseen, vaan opetan omistajia kouluttamaan oman koiransa.

Koiran tulee olla madotettu ja rokotettu eläinlääkärin antaman ohjeen mukaisesti.

Talvisin ulkoharjoitusten pakkasraja on -15°C yksityistunneilla, koirasta riippuen jo alemmillakin lukemilla. Tämän kylmemmällä siirrämme tunnin automaattisesti ja sovimme uuden ajan. Kesällä rankkasade tai ukonilma siirtää ajan myös, jos on kyse ulkoharjoituksista.

Jos jostain syystä jätät tulematta ja ilmoittamatta viimeistään edellisenä päivänä, joudun laskuttamaan silti täyden maksun. Tällöinhän joku muu jää ilman tuntia. Sama koskee myös sovittuja puhelinneuvonta-aikoja. Odotan asiakasta n. 15 min. ja ellen saa esim. ilmoitusta myöhästymisestä, katson ajan käytetyksi. Sama koskee varatun ajan perumista niin myöhään, ettei ole mahdollista antaa aikaa kellekään toiselle.

tassunjälki1mini

1. käynti = puhelu

sisältää esityöskentelyn ongelman ytimen määrittämiseksi ennen tapaamista (esitiedot), sekä 1-1,5 h kestävän tapaamisen/puhelun, jossa selvitellään ongelmakäytöksen syitä ja seurauksia. Nämä auttavat minua päättämään, miten koiraa lähdetään kouluttamaan eteenpäin. Jos olet ns. vanha asiakas, mutta viimeisestä käynnistäsi tämän koiran kanssa on enemmän kuin 1 vuosi, aloitamme alusta kysymyksineen.

Hinta 190,00€. Hinta sis. ALV.

tassunjälki1mini

2. käynti 

on yleensä kestoltaan 1h, ellei toisin sovita. Usein tehdään varsinaisiin tilanteisiin valmistavia harjoituksia, jotka tähtäävät siihen, että koiralle (ja omistajalle) opetetaan mahdollisimman pysyvästi uusi tapa suhtautua asiaan, joka on tähän asti laukaissut ongelmakäytöksen. Käydään myös läpi ensimmäisen kerran jälkeen mieleen nousseita asioita. Kotiharjoituksia eväiksi.

Hinta:

Pikkaralassa (vain ulkoharjoitukset), Muskettikoirassa kurssipäivinä, sekä puhelin- ja etäopetus aloituksen jälkeen 79,00€/h. Sis. ALV.

Erilliset käynnit Muskettikoirassa tai kotikäynnit (Pikkaralasta laskettuna max. 25 km säteellä) tuntihinta + matkakulut, sis. ALV.

 

tassunjälki1mini

3. ->   käynnit

Kestoltaan 1 h, ellei toisin sovita. Harjoituksia ja tapaamisia niin kauan, että tulokset ovat omistajan mielestä riittävät. Yleensä tulokset alkavat näkyä muutaman kerran jälkeen, mutta ovat harvoin pysyviä, jos koiran koulutus tai tarvittavat muutokset jäävät kesken. Ihannetapauksessa viimeinen käynti on ns. kontrollikäynti, jossa voidaan jo nähdä riittävät ja riittävän pysyvät muutokset verrattuna aloitushetkeen, ja käydään läpi ohjeita tulevaisuutta varten.

Hinta:

Pikkaralassa (vain ulkoharjoitukset), Muskettikoirassa kurssipäivinä, sekä puhelin- ja etäopetus aloituksen jälkeen 79,00€/h. Sis. ALV.

Erilliset käynnit Muskettikoirassa tai kotikäynnit (Pikkaralasta laskettuna max. 25 km säteellä) tuntihinta + matkakulut, sis. ALV.

 

 tassunjälki1mini

Lue vielä tuloasi käytänteistä, jotka koskevat kaikkia: http://koiraamo.fi/koiran-kanssa-taalla/.

 

koirakoulu.koiraamo @ gmail.com    (poista välilyönnit)

p. 040-7317639

facebook