Koiran kanssa Koiraamossa

 

 KOIRAAMON VAKIKÄYTÄNNÖT

koskien niin kursseja kuin yksityisvastaanottoa, sekä Pikkaralassa, että Maikkulassa

tassunjälki1mini

Pidäthän koiriesi (myös kotiin jääneiden) terveydenhuollon, rokotukset ja loishäädöt ajan tasalla ja tulet vain kaikin puolin terveen koiran kanssa, toivovat Koiraamon koirat.


Jos koirasi sairastuu tai nartulla on juoksu, tule ilman koiraa tunnille mukaan. Opit ihan eri asioita koirankoulutuksesta niinä kertoina!

tassunjälki1mini

Vain yksi ihminen toimii koko kurssin ajan varsinaisena koiran ohjaajana. Yksi perheenjäsen on tervetullut kurssille mukaan kuunteluoppilaaksi samaan kurssihintaan, jos vain tiloihimme kaikki mahtuvat. Ulkotunneille mahtuu yleensä aina.

Kuunteluoppilas (ei kenenkään läsnäolevan perheenjäsen) pääsee mukaan kurssille ilman koiraa puoleen hintaan ns. harjoitustunneille, teoriatunnit maksavat kaikille saman. 

tassunjälki1mini

Työpäivät  ovat pääsääntöisesti tiistaista lauantaihin, mutta poikkeuksiakin löytyy.

tassunjälki1mini

Tuntipaikka on joko Pikkaralassa Koiraamon päätoimipaikan ulkokentillä, joita löytyy kaksi, tai Maikkulassa Eläintarvikeliike Muskettikoiran tiloissa tai pihamaalla.

Ulkoharjoituksissa pakkasraja on -15°C ja helleraja +25°C, ja sen ylittyminen aiheuttaa joko harjoituksen soveltamisen sisätiloihin tai kurssi-illan siirtymisen viikon päähän. Tarkista viestillä tai Koiraamon facebook-sivulta, jos epäilet säärajan ylittyvän, ellei Koiraamon taholta kuulu mitään.

Tunti voidaan pitää erikseen sovitusti myös jossakin muualla, kuten koirahallilla tai koirametsässä, jonka asiakas varaa opetusajan käyttöön. Myös etätunnit ovat mahdollisia.

 Koirien tulee ehdottomasti olla terveitä, ja suositusten mukaan rokotettuja ja madotettuja.

Liian arkojen tai aggressiivisten koirien paikka ei ole kurssilla. Jos haluat tällaisen koiran koulutusta, ota yhteyttä yksityistunteja varten.

Lue Koiraamon käyttöehdot täällä.

tassunjälki1mini

Tarvitsen ilmoittautumisen yhteydessä koiran ohjaajan nimen, yhteystiedot ja ennen kaikkea puhelinnumeron, sekä koiran puhuttelunimen, rodun ja syntymäajan.

Ilmoittautumisessa voit käyttää sähköpostia (osoite löytyy jokaisen kotisivu-sivuni alareunasta)Koiraamon facebookin yksityisviestiä, tekstiviestiä tai puhelua (0407317639). Ethän lähetä viestiä kotisivujeni kautta, koska se saattaa jäädä huomaamatta. Paikka on varattu vasta, kun olen vahvistanut sen sinulle.

tassunjälki1mini

Voit ulkoiluttaa koirasi siihen varatulla alueella Muskettikoiran ympäristössä ja Pikkaralassa meidän tonttiamme ympäröivillä teillä sekä ennen että jälkeen käytännön harjoittelun, tarvittaessa sen aikanakin Ohituskurssia lukuunottamatta, jolla on omat kurssisäännöt. Meidän pihateillemme tai rakennusten reunoille koirat eivät saa tehdä mitään tarpeitaan, sillä niihin merkkailevat sitten kaikki muutkin koirat kuukausia eteenpäin. Sama koskee Muskettikoiraa, erityisesti sen oviaukkoja ja sisätiloja. Pidä siis silmäsi koirassasi; toisten koirien hajut saattavat provosoida hieman sinunkin koiraasi. Kakkapussi on näissäkin kuvioissa tarpeen.

tassunjälki1mini

Varaa itsellesi rento mieli, säänmukaiset vaatteet ja kengät, ja kätevä namilaukku jollaisia saa hyvinvarustetuista eläintarvikekaupoista, jotta voit jättää muovipussin pois käytöstä.

Tuo koiraasi varten runsaasti valmiiksi pilkottuja makupaloja (herkullisen tuoksuisia, pehmeitä, korkeintaan puolukan kokoisia eli kerralla nieltäviä) ja miellyttävät varusteet. Koiran kaulapannan tulee ylittää 2 nikamanleveyttä eikä saa olla kuristava. Valjaiden tulee olla koiralle miellyttävät ja joissa koira pysyy; ei vedonestovaljaita tms. Taluttimen on hyvä olla ihan tavallinen. Kaikkien varusteiden täytyy olla niin  hyväkuntoisia, että ne eivät petä rajussakaan loikassa. Ota myös koirallesi iso ja mukava alusta rauhoittumista varten kurssitilaan, sekä nuorille koirille ja pennuille herkullinen luu/puruluu mutusteltavaksi, mikä auttaa rauhoittumaan.

Kesäisin koirasi tarvitsee autossa riittävän eli ison läpituuletuksen, vettä ja kupin, ja vastaavasti viileämmälllä ilmalla koiralle lämpimän takin/puvun. Autossa odottavalle koiralle tulee erittäin helposti kuuma tai kylmä.

tassunjälki1mini
Lue ennen kurssin alkua kirja Rauhoittavat signaalit (Turid Rugaas).
Se kannattaa ostaa omaksi, ja sitä myy Oulussa mm. Eläintarvikeliike Muskettikoira.

 

Ota yhteyttä jos haluat vielä kysyä jostain. Jos hyväksyt käyttöehdot, ilmoittaudu ensimmäiselle kurssillesi tutustumaan! Koiraamon opetustapaa ennestään tuntemattomana olet tervetullut kuunteluoppilaaksi yhden kerran sovitulle kurssille ilman veloitusta. 

tassunjälki1mini

koirakoulu.koiraamo @ gmail.com    (poista välilyönnit)

p. 040-7317639

facebook