Koiran kanssa Koiraamossa

 

 KOIRAAMON VAKIKÄYTÄNNÖT

koskien niin kursseja kuin yksityisvastaanottoa, sekä Pikkaralassa, että Maikkulassa

tassunjälki1mini

Pidäthän koiriesi (myös kotiin jääneiden) terveydenhuollon, rokotukset ja loishäädöt ajan tasalla ja tulet vain kaikin puolin terveen koiran kanssa, toivovat Koiraamon koirat.
Jos koirasi sairastuu tai nartulla on juoksu, tule ilman koiraa tunnille mukaan. Opit ihan eri asioita koirankoulutuksesta niinä kertoina!

tassunjälki1mini

Vain yksi ihminen toimii koko kurssin ajan varsinaisena koiran ohjaajana. Yksi perheenjäsen on tervetullut kurssille mukaan kuunteluoppilaaksi samaan kurssihintaan, jos vain tiloihimme kaikki mahtuvat. Ulkotunneille mahtuu yleensä aina.

Kuunteluoppilas (ei kenenkään läsnäolevan perheenjäsen) pääsee mukaan kurssille ilman koiraa puoleen hintaan ns. harjoitustunneille, teoriatunnit maksavat kaikille saman. 

tassunjälki1mini

Oikeus hintojen muutoksiin kesken vuoden (ei kesken kurssin) pidätetään Koiraamolla.

tassunjälki1mini

Jos jostain syystä jätät tulematta ja ilmoittamatta viimeistään ed. päivänä kurssin aloituksesta, joudun laskuttamaan silti täyden kurssimaksun. Tällöinhän joku muu jää ilman kurssipaikkaa.

Kurssimaksu on sitova ilmoittautuminen. Sitä ei hyvitetä kuin silloin, jos kurssi peruuntuu järjestäjän taholta. Voit myös maksaa paikan päällä käteisellä, jos illan kurssien välissä jää aikaa. Kurssimaksu on siis paikan varaaminen itselle riippumatta siitä, osallistuuko kurssilainen joka tunnille vai ei.

tassunjälki1mini

Ilmoitan mahdollisista muutoksista kurssi-illan suhteen kotisivuillani ja Koiraamon facebook-sivulla ja/tai kurssin omassa WhatsApp-ryhmässä, tai sähköpostilla tai tekstiviestillä osallistujien puhelimeen. Tarkistathan nämä ennen kurssille lähtöä. En koskaan peru/siirrä tuntia kevyin perustein, vaan yritän aina pitää sovituista ajoista kiinni viimeiseen asti. Elämä ei kuitenkaan aina tottele suunnitelmia (eikä säätilakaan), joten muutokset ovat mahdollisia, vaikka valitettavia.

Koiraamo ei ole vastuussa asiakkaalle aiheutuneista välillisistä kuluista muutos- tai peruutustilanteissa. Asiakas hyväksyy ehdot ostaessaan palvelun.

tassunjälki1mini

Koirat ovat koiria, omistajiensa vastuulla myös kurssin aikana. Hyvän koiratavan mukaisesti toiselle koiralle vammoja aiheuttaneen koiran omistaja maksaa eläinlääkärikulut kurssillakin. Koiraamo ei vastaa koiralle tai omistajalle mahdollisesti tapahtuvista vahingoista, ja suosittelenkin myös koiran vakuuttamista riittävällä tavalla ennen kurssin alkua.

Vahinkojen välttämiseksi tarkista koirasi varusteet niin, että ne ovat koiralle ergonomiset ja koira ei pääse karkaamaan niistä joko epäsopivuuden tai varusteiden huonokuntoisuuden vuoksi. Suosittelen leveää, yli 2 kaulanikaman levyistä ja pehmustettua pantaa ja/tai hyvin istuvia valjaita, ja tavallista hihnaa (ei kelatalutinta). Nämä voit ostaa myös Muskettikoirasta – ja Koiraamon asiakkaana saat alennuksen koirankoulutustarvikkeista.

tassunjälki1mini

Voit ulkoiluttaa koirasi siihen varatulla alueella Muskettikoiran ympäristössä ja Pikkaralassa meidän tonttiamme ympäröivillä teillä sekä ennen että jälkeen käytännön harjoittelun, tarvittaessa sen aikanakin Ohituskurssia lukuunottamatta, jolla on omat kurssisäännöt. Meidän pihateillemme tai rakennusten reunoille koirat eivät saa tehdä mitään tarpeitaan, sillä niihin merkkailevat sitten kaikki muutkin koirat kuukausia eteenpäin. Sama koskee Muskettikoiraa, erityisesti sen oviaukkoja ja sisätiloja. Pidä siis silmäsi koirassasi; toisten koirien hajut saattavat provosoida hieman sinunkin koiraasi. Kakkapussi on näissäkin kuvioissa tarpeen.

tassunjälki1mini

Varaa itsellesi rento mieli, säänmukaiset vaatteet ja kengät, ja kätevä namilaukku jollaisia saa hyvinvarustetuista eläintarvikekaupoista, jotta voit jättää muovipussin pois käytöstä.

Tuo koiraasi varten runsaasti valmiiksi pilkottuja makupaloja (herkullisen tuoksuisia, pehmeitä, korkeintaan puolukan kokoisia eli kerralla nieltäviä) ja miellyttävät varusteet. Koiran kaulapannan tulee ylittää 2 nikamanleveyttä eikä saa olla kuristava. Valjaiden tulee olla koiralle miellyttävät ja joissa koira pysyy; ei vedonestovaljaita tms. Taluttimen on hyvä olla ihan tavallinen. Kaikkien varusteiden täytyy olla niin  hyväkuntoisia, että ne eivät petä rajussakaan loikassa. Ota myös koirallesi iso ja mukava alusta rauhoittumista varten kurssitilaan, sekä nuorille koirille ja pennuille herkullinen luu/puruluu mutusteltavaksi, mikä auttaa rauhoittumaan.

Kesäisin koirasi tarvitsee autossa riittävän eli ison läpituuletuksen, vettä ja kupin, ja vastaavasti viileämmälllä ilmalla koiralle lämpimän takin/puvun. Autossa odottavalle koiralle tulee erittäin helposti kuuma tai kylmä.

tassunjälki1mini
Lue ennen kurssin alkua kirja Rauhoittavat signaalit (Turid Rugaas).
Se kannattaa ostaa omaksi, ja sitä myy Oulussa mm. Eläintarvikeliike Muskettikoira.
tassunjälki1mini

Jos sinulla on vielä jotain kysyttävää ennen kurssin alkua, ota yhteyttä!

koirakoulu.koiraamo @ gmail.com    (poista välilyönnit)

p. 040-7317639

facebook