Pentukurssit

PENNUSTA UNELMIESI KOIRA?

Koiraamon Pentukurssi on pennun ensimmäinen askel koulutukseen ja omistajan kanssa olemiseen toisten koirien läsnäolosta huolimatta.

Koiraamon Pentukurssilla opetellaan pennun tärkeimpiä asioita palkkioperusteisesti. Siitä on hyvä ponnistaa sekä hyvään arkeen, että uusien aihepiirien kursseille.

Tämä on pentukurssi, jossa tutustut pentuusi paremmin ja sinua opetetaan opettamaan sitä toimivalla tavalla. Koirankoulutus on palkkioperusteista; moitteet, kiellot ja rankaisut eivät koulutusmetodina ole enää tätä päivää. Aloitus teoriatuntina, ja puolessa välissä toinen teoria. Muut kerrat harjoitellaan pentujen kanssa. Lue ennen kurssille tuloa kirja ”Rauhoittavat signaalit” (Rugaas), joka kannattaa ostaa omaksi. Sitä myy Oulussa mm. Muskettikoira.

Toinen hyvä kirja luettavaksi – kirjastosta pitäisi löytyä – on ”Naksutinkoulutusta koirallesi” (Egvedt/Köste) mutta älä hanki vielä naksutinta!

Ja kolmas loistava kirja – ihan kaikenikäisille – on ”Koiran kielellä” (Lili Chin), vahva suositus myös sille.

Pentukurssin kesto on 10 tuntia (10 x 60 min.). 
Kurssipaikkana ensisijaisesti Pikkarala (ulkokenttä). Liian huonolla säällä olemme sisätiloissa Maikkulassa. Se sisältää 1-3 teoriatuntia (aloitus teorialla netissä) sekä harjoitustunnit, yhteensä 10 kertaa. Tämä kurssi saattelee myös pennun omistajan koiran teinikauteen, jolloin suurin osa mahdollisista hankaluuksista pennun käyttäytymisessä alkaa näyttäytyä.

Mukaan mahtuu 4-6 osallistujaa. Koiran yläikäraja kurssin alkaessa on 5kk. Koska pennun koulutus on vaativaa ja vastuullista puuhaa, ohjaajan tulee olla täysi-ikäinen, jo koko kurssin ajan sama henkilö. Yksi perheenjäsen on tervetullut mukaan kuunteluoppilaaksi vaikka joka tunnille pennun ja vakiohjaajan kanssa. Varakerta ilmoitetaan kaikkien kurssieni yhteydessä, ja se pidetään vain, jos itse joudun jostain syystä perumaan jonkun tunnin – siinä tapauksessa ilmoitan uuden varakerran, joka voi olla joku muukin ajankohta kuin totuttu kurssiaika.

Pentukurssi (11_23) on alkamassa 11.11. ja se pidetään lauantaisin klo 16-17 Eläintarvikeliike Muskettikoiralla Maikkulassa.

Kurssipäivät:
11.11.
18.11.
25.11.
2.12.
9.12.
16.12.
13.1.
20.1.
27.1.
3.2.
(10.2. vara)
(17.2. vara)
(24.2. vara)

Varakerta käytetään vain (ja kalenterijärjestyksessä), jos joku tunti peruuntuu Koiraamon taholta.

Kurssiin kuuluu joko whatsapp- tai Fb-ryhmä, jota kautta tapahtuu kurssitiedottaminen aloituksen jälkeen.

Kurssi käsittää 10 oppituntia, joista 1-3h on teoriaa.
Hinta 259,00€/koira. Mukaan mahtuu vain 6 pentua, joiden yläikäraja kurssin alkaessa on 5kk.

Ilmoittautuminen on alkanut ja päättyy 1.11.2023 tai kun kurssi on täynnä. Tervetuloa!

Pentukurssi 9_23
pidetään torstaisin 14.9.-16.11. (vara 23.11. ja 30.11.)
klo 20.00-21.00.

Varakerta käytetään vain (ja kalenterijärjestyksessä), jos joku tunti peruuntuu Koiraamon taholta.

Kurssiin kuuluu joko whatsapp- tai Fb-ryhmä, jota kautta tapahtuu kurssitiedottaminen aloituksen jälkeen.

Kurssi käsittää 10 oppituntia, joista 1-3h on teoriaa.
Hinta 249€/koira. Mukaan mahtuu vain 6 pentua, joiden yläikäraja kurssin alkaessa on 5kk.

Kurssipaikka on Maikkulassa Eläintarvikeliike Muskettikoiralla.

Ilmoittautuminen on alkanut ja päättyy 1.9.2023 tai kun kurssi on täynnä. Tervetuloa!

TULEVAT KOIRANOMISTAJAT, jotka haluavat pohtia pennun kanssa aloittamista etukäteen, voivat osallistua kurssille kuunteluoppilaana. Kuunteluoppilaan hinta on puolet kurssin hinnasta.
Jotta voit opettaa koiraasi tehokkaasti, sinun tulisi osata opetettavat asiat ENNEN pentuasi. Se on nimittäin valtavan paljon helpompaa kuin opetella ne yhtäaikaa pennun kanssa. Sama koskee myös aikuisen koiran koulutusta. 

Lue vielä ennen paikan varaamista:

Koiraamon käyttöehdot

https://koiraamo.fi/koiran-kanssa-taalla

mm. osallistumisesta, maksuista ja peruutuskäytännöistä.

Kun ilmoittaudut kurssille sähköpostilla, lähetä se osoitteeseen
koirakoulu.koiraamo@gmail.com, ja kerro kurssin nimi, oma nimesi ja yhteystietosi (puhelinnumero, säpo, osoite), sekä koirasi puhuttelunimi, rotu/rodut ja syntymäaika. Vahvistan kurssipaikkasi sinulle sen jälkeen.
Olet lämpimästi tervetullut mukaan oppimaan ja treenaamaan hyvä hihnakäytös yhdessä pentusi kanssa ! Varaa paikkasi pian.

Tätä tulet tarvitsemaan saadaksesi pennustasi unelmiesi koiran. Ilmoittaudu siis pian, sillä paikkoja on rajoitetusti!

Allaolevan kuvan koira on hovawart Reponen (Hofmacher Innig), joka on Satun kolmas hälytysryhmässä toiminut viranomaistason pelastuskoira. Nykyään sen tytär Hukkanen ja sukulaistyttö Dakota ovat kursseilla menossa mukana apuopettajina. Kuva on otettu pelastuskoirien laviinileirillä Kuusamossa 2014. (Kuvan koira liittyy pentukurssin otsikkoon.)

Satu & Reponen laviini- eli lumietsintäharjoituksessa

Kun ilmoittaudut kurssille sähköpostilla, lähetä se osoitteeseen

koirakoulu.koiraamo @ gmail.com  (poista välilyönnit)

ja kerro kurssin nimi, oma nimesi ja yhteystietosi (puhelinnumero, säpo, osoite), sekä koirasi puhuttelunimi, rotu ja syntymäaika.

Oikeus muutoksiin pidätetään.