Pentukurssit

PENNUSTA UNELMIESI KOIRA?

Koiraamon Pentukurssi on pennun ensimmäinen askel koulutukseen ja omistajan kanssa olemiseen toisten koirien läsnäolosta huolimatta.

Koiraamon Pentukurssilla opetellaan pennun tärkeimpiä asioita palkkioperusteisesti. Siitä on hyvä ponnistaa sekä hyvään arkeen, että uusien aihepiirien kursseille.

Tämä on pentukurssi, jossa tutustut pentuusi paremmin ja sinua opetetaan opettamaan sitä toimivalla tavalla. Koirankoulutus on palkkioperusteista; moitteet, kiellot ja rankaisut eivät koulutusmetodina ole enää tätä päivää. Aloitus teoriatuntina, ja puolessa välissä toinen teoria. Muut kerrat harjoitellaan pentujen kanssa. Lue ennen kurssille tuloa kirja ”Rauhoittavat signaalit” (Rugaas), joka kannattaa ostaa omaksi. Sitä myy Oulussa mm. Muskettikoira. Vaihtoehtoisesti voit hankkia Koiraamon verkkoluennon (tarjoushintaan 29€), joka on kolmen kohdan opas koirien rauhoittavien eleiden helpompaan ja nopeampaan tunnistamiseen. Löydät sen klikkaamalla tätä tekstiä.

Toinen hyvä kirja luettavaksi – kirjastosta pitäisi löytyä – on ”Naksutinkoulutusta koirallesi” (Egvedt/Köste) mutta älä hanki vielä naksutinta!

Ja kolmas loistava kirja – ihan kaikenikäisille – on ”Koiran kielellä” (Lili Chin), vahva suositus myös sille.

Pentukurssin kesto on 4 tuntia. 
Kurssipaikkana joko Pikkarala (ulkokenttä) kesäisin tai Maikkula (sisätila) talvisin. Tämä kurssi saattelee sekä pennun, että sen omistajan koiran teinikauteen, jolloin suurin osa mahdollisista hankaluuksista pennun käyttäytymisessä alkaa näyttäytyä.

Mukaan mahtuu 4-6 osallistujaa. Koiran yläikäraja kurssin alkaessa on 5kk. Koska pennun koulutus on vaativaa ja vastuullista puuhaa, ohjaajan tulee olla täysi-ikäinen, jo koko kurssin ajan sama henkilö. Yksi perheenjäsen on tervetullut mukaan kuunteluoppilaaksi vaikka joka tunnille pennun ja vakiohjaajan kanssa. Varakerta ilmoitetaan kaikkien kurssieni yhteydessä, ja se pidetään vain, jos itse joudun jostain syystä perumaan jonkun tunnin – siinä tapauksessa ilmoitan uuden varakerran, joka voi olla joku muukin ajankohta kuin totuttu kurssiaika.

 

Koiraamon Pentukurssi on pennun ensimmäinen askel koulutukseen ja omistajan kanssa olemiseen toisten koirien läsnäolosta huolimatta.

Koiraamon Pentukurssilla opetellaan pennun tärkeimpiä asioita palkkioperusteisesti. Siitä on hyvä ponnistaa sekä hyvään arkeen, että uusien aihepiirien kursseille.

Pentujen 4 kerran minikurssit

Pentusi ikioma kurssi, jolla pentuasi opetetaan erilaisilla harjoituksilla olemaan sinusta kiinnostunut toisista välittämättä. Samalla sinä saat lisää taitoja ja varmuutta pentuarkeen ja koulutukseen. Koulutusmenetelmä on nykyaikainen ja palkkioperusteinen.

***

Pentujen minikurssi: HIHNAKÄYTÖS (4_24)
pidetään 4 torstaina  25.4.-23.5. (ei 9.5., vara 30.5.)
Maikkulassa Muskettikoiralla klo 20-21.
Mukaan mahtuu vain 6 pentua (10vk-6kk), ja toteutuu 4 pennulla. Kurssimaksu 112€/koira.
Ilmoittautuminen on alkanut, ja päättyy 15.4. tai kun kurssi on täynnä.

***

Pentujen minikurssi: KÄSITTELY JA HOITOTOIMENPITEET  pidetään 4 torstaina
(kurssiaika ja -paikka ilmestyy tähän)
Mukaan mahtuu vain 6 pentua (10vk-5kk). Kurssimaksu 112€/koira.
Ilmoittautuminen on alkanut, ja päättyy ___ tai kun kurssi on täynnä.

***

Varakerta käytetään vain, jos joku tunti peruuntuu Koiraamon taholta.

Kursseihin kuuluu joko whatsapp- tai Fb-ryhmä, jota kautta tapahtuu kurssitiedottaminen aloituksen jälkeen.

Tervetuloa!

TULEVAT KOIRANOMISTAJAT, jotka haluavat pohtia pennun kanssa aloittamista etukäteen, voivat osallistua kurssille kuunteluoppilaana. Kuunteluoppilaan hinta on puolet kurssin hinnasta.
Jotta voit opettaa koiraasi tehokkaasti, sinun tulisi osata opetettavat asiat ENNEN pentuasi. Se on nimittäin valtavan paljon helpompaa kuin opetella ne yhtäaikaa pennun kanssa. Sama koskee myös aikuisen koiran koulutusta. 

Lue vielä ennen paikan varaamista:

Koiraamon käyttöehdot

https://koiraamo.fi/koiran-kanssa-taalla

mm. osallistumisesta, maksuista ja peruutuskäytännöistä.

Kun ilmoittaudut kurssille sähköpostilla, lähetä se osoitteeseen
koirakoulu.koiraamo@gmail.com, ja kerro kurssin nimi, oma nimesi ja yhteystietosi (puhelinnumero, säpo, osoite), sekä koirasi puhuttelunimi, rotu/rodut ja syntymäaika. Vahvistan kurssipaikkasi sinulle sen jälkeen.
Olet lämpimästi tervetullut mukaan oppimaan ja treenaamaan hyvä hihnakäytös yhdessä pentusi kanssa ! Varaa paikkasi pian.

Tätä tulet tarvitsemaan saadaksesi pennustasi unelmiesi koiran. Ilmoittaudu siis pian, sillä paikkoja on rajoitetusti!

Allaolevan kuvan koira on hovawart Reponen (Hofmacher Innig), joka on Satun kolmas hälytysryhmässä toiminut viranomaistason pelastuskoira. Nykyään sen tytär Hukkanen ja sukulaistyttö Dakota ovat kursseilla menossa mukana apuopettajina. Kuva on otettu pelastuskoirien laviinileirillä Kuusamossa 2014. (Kuvan koira liittyy pentukurssin otsikkoon.)

Satu & Reponen laviini- eli lumietsintäharjoituksessa

Kun ilmoittaudut kurssille sähköpostilla, lähetä se osoitteeseen

koirakoulu.koiraamo @ gmail.com  (poista välilyönnit)

ja kerro kurssin nimi, oma nimesi ja yhteystietosi (puhelinnumero, säpo, osoite), sekä koirasi puhuttelunimi, rotu ja syntymäaika.

Oikeus muutoksiin pidätetään.