Pentukurssit

PENNUSTA UNELMIESI KOIRA?

Tämä on pentukurssi, jossa tutustut pentuusi paremmin ja sinua opetetaan opettamaan sitä toimivalla tavalla. Koirankoulutus on palkkioperusteista; moitteet, kiellot ja rankaisut eivät koulutusmetodina ole enää tätä päivää. Aloitus teoriatuntina, ja puolessa välissä toinen teoria. Muut kerrat harjoitellaan pentujen kanssa. Lue ennen kurssille tuloa kirja ”Rauhoittavat signaalit” (Rugaas), joka kannattaa ostaa omaksi. Sitä myy Oulussa mm. Muskettikoira. Toinen hyvä kirja luettavaksi – kirjastosta pitäisi löytyä – on ”Naksutinkoulutusta koirallesi” (Egvedt/Köste) mutta älä hanki vielä naksutinta! Ja kolmas loistava kirja – ihan kaikenikäisille – on ”Koiran kielellä” (Lili Chin), vahva suositus myös sille.

Pentukurssin kesto on 10 tuntia (10 x 60 min.). 
Kurssipaikkoina  Maikkula ja Pikkaralassa. Se sisältää 1-3 teoriatuntia (aloitus teorialla netissä) sekä harjoitustunnit, yhteensä 10 kertaa. Tämä kurssi saattelee myös pennun omistajan koiran teinikauteen, jolloin suurin osa mahdollisista hankaluuksista pennun käyttäytymisessä alkaa näyttäytyä.

Mukaan mahtuu 4-6 osallistujaa. Koiran yläikäraja kurssin alkaessa on 5kk. Koska pennun koulutus on vaativaa ja vastuullista puuhaa, ohjaajan tulee olla täysi-ikäinen, jo koko kurssin ajan sama henkilö. Yksi perheenjäsen on tervetullut mukaan kuunteluoppilaaksi vaikka joka tunnille pennun ja vakiohjaajan kanssa. Varakerta ilmoitetaan kaikkien kurssieni yhteydessä, ja se pidetään vain, jos itse joudun jostain syystä perumaan jonkun tunnin – siinä tapauksessa ilmoitan uuden varakerran, joka voi olla joku muukin ajankohta kuin totuttu kurssiaika.

Paikkaa varatessasi kerro nimesi, puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi, sekä koirasi nimi, rotu/monirotu ja syntymäaika.

Koiraamon Pentukurssi 1_23 alkaa tammikuussa Maikkulassa

ja se pidetään lauantaisin 14.1.-1.4.2023 (ei 21.1. ja 11.3., vara 15.4. ja 22.4.) klo 14.15-15.15.

14.1. teoria
28.1.
4.2.
11.2.
18.2.
25.2.
4.3.
18.3.
25.3.
1.4.
(15.4. vara)
(22.4. vara)

Varakerta käytetään vain (ja kalenterijärjestyksessä), jos joku tunti peruuntuu Koiraamon taholta.

Kurssiin kuuluu joko whatsapp- tai Fb-ryhmä, jota kautta tapahtuu kurssitiedottaminen aloituksen jälkeen.

Kurssi käsittää 10 oppituntia, joista 1-3h on teoriaa.
Hinta 249,00€/koira. Mukaan mahtuu vain 6 pentua, joiden yläikäraja kurssin alkaessa on 5kk.

Kurssipaikka Maikkulassa Eläintarvikeliike Muskettikoiralla.

Ilmoittautuminen on alkanut ja päättyy 7.1.2023 tai kun kurssi on täynnä. Tervetuloa!

☀️🐕 Päivät pitenevät ja ulkoilukelit paranevat. Silloin tekee mieli lähteä oman koiranpennun kanssa tutkimaan maailmaa.
Mutta jos hihna on vähän väliä kireällä ja pennun huomio kaikkialla muualla kuin sinussa, saatat haluat tilalle jotain parempaa; kunnon peruskoulutuksen Koiraamossa!
 
Hihnakäytös voikin olla yksi vaikeimpia opetusaiheita ympäristön jatkuvan vaihtumisen takia.
Ja jos pentu ehtii oppia huolestumaan tai ylikiihtymään ennen huolellisen opettamisen alkua, omistajalla on valtavasti vaikeampi työmaa edessään.
 
Koira yleensä ei ”opi” tai ”rauhoitu” itsekseen iän myötä, jos ylikiihtyminen ja riehuminen on jo jossakin vaiheessa liittynyt ulkoilu- ja ohitustilanteisiin.
Siksi tämä kurssi – jotta ehtisit ensin!
 
Pikkupentujen hihnakäytöskurssi (3_23) alkaa pian, tule mukaan!
Se on nimensä mukaisesti viiden kerran täsmäkurssi alle 5 kk ikäisille pikkupennuille 🐶 omistajineen
torstaisin 2.3.-6.4.2023 (ei 9.3., vara 13.4. ja 20.4.) klo 18.45-19.45
Maikkulassa Muskettikoiralla.
Kivalla ilmalla ☀️treenataan ulkona, ja huonommalla ollaan sisätiloissa 🏣.
 
Mukaan mahtuu 4-6 pentua. Hinta 125,00€/🐶.
Ilmoittautuminen on alkanut ja päättyy 23.2.2023.
Tervetuloa mukaan oppimaan helppo ja toimiva hihnakäytös palkkioperusteisesti!
 
Kun ilmoittaudut kurssille sähköpostilla, lähetä se osoitteeseen
koirakoulu.koiraamo@gmail.com, ja kerro kurssin nimi, oma nimesi ja yhteystietosi (puhelinnumero, säpo, osoite), sekä koirasi puhuttelunimi, rotu/monirotu ja syntymäaika. Vahvistan kurssipaikkasi sinulle sen jälkeen.
 
Olet lämpimästi tervetullut mukaan oppimaan ja treenaamaan hyvä hihnakäytös yhdessä pentusi kanssa 💕! Varaa paikkasi pian.

Tätä tulet tarvitsemaan saadaksesi pennustasi unelmiesi koiran. Ilmoittaudu siis pian, sillä paikkoja on rajoitetusti!

Lue vielä ennen tuloasi käytänteistä, jotka koskevat kaikkia: http://koiraamo.fi/koiran-kanssa-taalla/.

Allaolevan kuvan koira on hovawart Reponen (Hofmacher Innig), joka on Satun kolmas hälytysryhmässä toiminut viranomaistason pelastuskoira. Nykyään sen tytär Hukkanen ja sukulaistyttö Alina ovat kursseilla menossa mukana apuopettajina. Kuva on otettu pelastuskoirien laviinileirillä Kuusamossa 2014. (Kuvan koira liittyy pentukurssin otsikkoon.)

Satu & Reponen laviini- eli lumietsintäharjoituksessa

 

TULEVAT KOIRANOMISTAJAT, jotka haluavat pohtia pennun kanssa aloittamista etukäteen, voivat osallistua kurssille kuunteluoppilaana. Kuunteluoppilaan hinta on puolet kurssin hinnasta.
Jotta voit opettaa koiraasi tehokkaasti, sinun tulisi osata opetettavat asiat ENNEN pentuasi. Se on nimittäin valtavan paljon helpompaa kuin opetella ne yhtäaikaa pennun kanssa. Sama koskee myös aikuisen koiran koulutusta. 

Kun ilmoittaudut kurssille sähköpostilla, lähetä se osoitteeseen

koirakoulu.koiraamo @ gmail.com  (poista välilyönnit)

ja kerro kurssin nimi, oma nimesi ja yhteystietosi (puhelinnumero, säpo, osoite), sekä koirasi puhuttelunimi, rotu ja syntymäaika.

Oikeus muutoksiin pidätetään.