Muistoissa

DUELL 

(DUELL, 1986-2016) oli valloittava shetlanninponiori, jonka olin tuntenut siitä asti kun se oli 3-vuotias. Pidimme hauskaa kärryajeluilla, talutuslenkeillä ja muuten vain yhdessä aikaa viettämällä ja rapsuttelemalla. Se antoi sydämensä hitaasti, mutta sitten se kestikin ikuisesti ja ehdoitta. Kiitän Saria luottamuksesta ja lahjasta.

KARHUNEN (2002-2015)

BH, TK1 HOFMACHER CORNELL, hovawart, uros

on ollut luottotyökaverini kurssien pidossa ja erityisesti ohitusongelmaisten asiakkaiden kanssa. Se oli uskomattoman taitava ihmisten ja koirien opettaja joka asiassa, missä se oli mukana. Karhunen oli viranomaistason pelastuskoira (1.haku, 2. jälki) ja on toiminut kanssani Oulun Läänin Pelastuskoirayhdistyksesssä hälytysryhmässä (ks. Vapepa). Se jäi eläkkeelle syystalvella 2012. Meille tuttuja harrastuksia olivat agility, tottelevaisuus, jälki, haku, rauniot ja näyttelyt.

HYVÄKSYTYSTI SUORITETUT KOKEET:

SPeKL pelastushaku loppu päivä ja pimeä 2011

SPeKL pelastushaku perus pimeä ja päivä 2011

SPeKL pelastusjälki perus päivä 2009

TK1 2007

SPKL pelastusjälki 2005

BH- eli käyttäytymiskoe 2004

LUONNETESTI Iisalmi 27.8.2006 +200p , tuomareina Jorma Kerkkä ja Reijo Hynynen

Näyttelyissä on käyty tienaamassa nämä: 3xSERTI, 11xCACIB (joista 1 Ruotsista), 1xVACA, 11xROP (joista 1 Ruotsista), 2xVSP, RYP4.

KnenDSC_5631pn

SIMPPA (2004-2008), amerikkalainen lämminverinen ruuna.

Tuli puolitoistavuotiaana varsana, jonka ratsuksi opettaminen oli toisaalta mukavassa ja rauhallisessa vaiheessa, toisaalta pitkään mennyt jarrutellen Simpan epäsäännöllisen ontumisen vuoksi. Pitkäkestoisen tutkimisen jälkeen silläkin todettiin nivelrikko vain nelivuotiaana. Tämä äärimmäisen kaunis hevonen oli luonteeltaan rohkea ja tulinen, ja opetti minulle paljon nuoren ja rajun hevosen kouluttamisesta.

KETTULA (1995-2007)

BH, FIN MVA Kikapoon Foxglove, hovawart, narttu.

Agility (Suomessa ja Texasissa), toko, pk-jälki, pelastushaku. Pelastuskoira hälyryhmässä. Monen pelastuskoiraharrastajan opettaja ja upea työkaveri, joka teki aina parhaansa.

KOTO-VINSKI (1994-2006), suomenhevosruuna. Ravuri.

Mahtava kaveri, joka opetti minut ajolle. Vinski ja Karhunen olivat huikea pari maastossa ratsastaessani: mistä vain lähetin Karhusen edeltä, siitä meni Vinskikin – jopa hurjia rinteitä ylös, mistä ei aina tiennyt, mitä laella odotti. Ilmeisesti vanha etujalan vamma aiheutti lopulta nivelrikon, ja katkaisi haaveet niiltä monilta vuosilta, jotka olin luullut saavani tämän hurjan ja kultaisen hevosen kanssa.

WENDY (1980-2003), puoliveritamma. Esteratsu.

Yhdessä Wendyn kanssa opettelimme lännenratsastuksen alkeita. Se opetteli myös sietämään koiria ja tuntui nauttivan lukemattomista maastoreissuista yhdessä Valtterin ja Kettulan kanssa, ja opetti vielä Karhusenkin luottamaan hevosiin. Sen sydän oli puhdasta kultaa. Olen kiitollinen, että sain jakaa Wendyn kanssa sen viimeiset vuodet.

VALTTERI (1989-2002) x-rotu, uros.

Agility (Suomessa ja Texasissa) ja toko. Suurisieluinen opettaja.