Ohituskurssi 16.0

Koiraamon Ohituskurssi 16.0 on sisältänyt tietyt peruselementit viimeiset kuutisentoista vuotta. Myöhemmin huomasin, että käyttämilleni menetelmille on ilmestynyt nimiä, kuten BAT 2.0, CAT, Click to Calm, DRI (Differential Reinforcement), DRO (differential reinforcement of other behavior),DRA (differential reinforcement of alternate behavior) ja U-Turn. Koska mikään näistä ei itsessään ole riittävä suomalaisessa arjessa, opetan näiden lisäksi samalla kurssilla muitakin, erittäin tehokkaita tekniikoita, jotka ovat kaikki koiraystävällisiä ja palkkioperusteisia. Tällä yhdellä kurssilla saat siis kaiken tämän, ja kouluttajan yli 40 vuoden kokemuksen eläinten kanssa, yli 30 vuoden kokemuksen kouluttamisesta ja yli 20 vuoden kokemuksen koirakoulun pitämisestä. (Tämän menetelmän nimeksi voisikin oikeastaan antaa ”40-30-20”.). Joka viikko saat uuden harjoituksen, joka vie sinun ja koirasi taitoja eteenpäin, ja kurssin loputtua sinulla on työkalut rauhallisiin ohituksiin arjessa ja juhlassa.

nuorille ja aikuisille koirille, joiden kanssa halutaan ennaltaehkäistä ja korjata huonoa hihnakäytöstä ja ohitusongelmia
°°° OHITUSKURSSI 16.0 (11_20) °°°

kahdeksana torstaina 5.11.2020-7.1.2021 (ei 24. ja 31.12., vara 14.1., 21.1. ja 28.1.2021)

klo 15.30-16.30/17.00  Maikkulassa Eläintarvikeliike Muskettikoirassa (Haaransuontie 10)

Kurssipäivät (v.2020-21) ovat

5.11. teoriaa ilman koiria 

12.11. harjoitustunti 

19.11. harjoitustunti

26.11. harjoitustunti

3.12. harjoitustunti

10.12. harjoitustunti

17.12. harjoitustunti

7.1. harjoitustunti

Varapäivät 14.1., 21.1. ja 28.1.2021 ovat siltä varalta, että joudun itse perumaan jonkin tunnin (myös säävaraus).

* * * OHITUSKURSSI 16.0 (10_20) * * *

kahdeksana lauantaina 24.10.-19.12.2020 välisenä aikana klo 13.30-14.30/15.00 Pikkaralassa.

Kurssipäivät (v.2020) ovat
24.10. teoriaa ilman koiria
31.10. harjoitustunti
7.11. harjoitustunti
14.11. harjoitustunti
(ei 21.11.)
28.11. harjoitustunti
5.12. harjoitustunti
12.12. harjoitustunti
19.12. harjoitustunti
varapäivät 9.1., 16.1. ja 23.1.2021 siltä varalta, että joudun itse perumaan jonkin tunnin. Sisältää myös säävarauksen.

TÄYNNÄ.

Ohituskurssi on kokonaan ulkoilmakurssi lukuunottamatta ensimmäistä teoriatuntia, joka alustavan tiedon mukaan pidetään Eläintarvikeliike Muskettikoirassa (Haaransuontie 10, Oulu). Kurssille on annettu poikkeuksellisesti kolme (3) varakertaa. Niitä ei tarvita, ellen joudu perumaan jotakin tunneista. Ne saatetaan tarvita tunnin perumisen johdosta myös kurssikelvottoman sään takia.

Kurssin hinta on 199,00€. Sen voit maksaa joko yhdessä tai kahdessa erässä. Mukaan otetaan korkeintaan 6 koirakkoa. Yksi perheenjäsen on tervetullut mukaan joka kerraksi, mutta harjoitustunneilla koiraa ohjaa vain yksi henkilö läpi kurssin. Perheenjäsenet harjoittelevat arjessa samoja asioita koiran varsinaisen ohjaajan opastuksella.

Kurssin yhteydenpitoon perustan myös joko Facebook- tai Whatsapp-ryhmän. Mahdolliset harjoitusvideot, jotka jäävät vain siihen ryhmään ellei toisin sovita, lähetetään myös siihen.

Hanki ja lue etukäteen kirja ”Rauhoittavat signaalit”, kirj. Turid Rugaas. Voit ostaa sen esim. Muskettikoirasta Maikkulasta.

* * * OHITUSKURSSI 16.0 (8_20) * * *

kahdeksana lauantaina
15.8.-10.10.2020 (ei 22.8., vara 17.10.) klo 13.30-15.00 Pikkaralassa.

Koska koirat eivät harjoittele yhtäaikaa, tarvitset kurssille omassa käytössäsi olevan auton, jossa koira voi rentoutua harjoittelun ulkopuolella. Koiralla on myös oltava sopivan lämmin olo autossa, eli sen omasta turkista ja autosta riippuen sille lämmintä takkia ja muuta varustetta – ja turkista ja autosta riippumatta koiran alla oleva tila tulee olla kylmää eristävä – ja keväällä sitten taas sillä ei saa olla kuuma.

Kurssille otetaan vain 4-6 koirakkoa. Ilmoittautuminen on alkanut ja päättyy 17.7.2020 tai kun kurssi on täynnä.

Hinta 199,00€/koira. Hintaan sisältyy opetus ryhmässä mutta koirat yksitellen, kurssimateriaali ja kurssin oma fb-ryhmä tai wa-ryhmä yhteydenpitoa ja keskustelua varten.

Kurssikirjana käytämme Turid Rugaasin ”Rauhoittavat signaalit” -kirjaa, joka ei sisälly kurssimaksuun. Se kannattaa ostaa omaksi, ja sen saa mm. Muskettikoirasta (muista mainita kassalla olevasi Koiraamon kurssilla alennuksia varten).

Saman ohjaajan tulisi osallistua koiran kanssa koko kurssin ajan. Perheenjäsen on erittäin tervetullut kuunteluoppilaaksi ilman eri veloitusta.
Lue myös alla oleva tärkeä informaatio:

Ohitusongelmaisille koirakoille kahdeksan kerran kurssi (väh. 8h). Tällä kurssilla ei opeteta katsekontaktissa ohittamista, ei namilla tai lelulla houkuttelua, eikä nypitä hihnasta. Koiraamossa ei myöskään käytetä koiria satuttavia välineitä, vaan opetellaan koiran kanssa yhteistyötä ja kouluttamista. Tällä kurssilla opetetaan omistajia opettamaan koirilleen hihna löysällä kulkemista ja ohituksia rauhoittavia eleitä käyttäen palkkioperusteisesti. Jos haluat harjoitella sellaisia ohituksia, ilmoittaudu mukaan!

Kertaaja eli 1 vuoden sisällä Koiraamon Ohituskurssin käynyt pääsee mukaan puoleen hintaan/koira, kun kurssilla on väh. 4 normaalihintaista osallistujaa ja paikkoja jää täyttämättä ilmoittautumispäivän jälkeen.

Ohituskurssin tavoite on opettaa koirakoille hyvä hihnakäytös ja siistit ohitukset rauhallisesti ja hallitusti. Kurssin pituus osaltaan vaikuttaa tulokseen: kurssilaiset saavat harjoitella arkilenkkeilyjen aikana kurssilla opittuja asioita. Kurssikerran pituus riippuu koirien määrästä.

Kurssi on suunniteltu siten, että helpomman päälle rakennetaan vaativampaa. Parhaan tuloksen saavuttamiseksi saman koiranohjaajan tulisi olla mukana kurssin jokaisella tunnilla. Tunnille täytyy myös tulla ajoissa, jotta jokaisen tunnin alussa kertomani uudet harjoitukset eivät jää kuulematta.

Ensimmäinen kerta on teoriailta ilman koiria. Ota mukaan muistiinpanovälineet ja paljon aiheeseen liittyviä kysymyksiä.
Jatkossa kaikki koirat eivät ole harjoittelemassa yhtä aikaa, joten koiran tulee kyetä odottamaan autossa yksinkin illan aikana. Otathan huomioon koiran pärjäämisen ja auton lämpötilan!


Lue myös
yleiskäytännöt koiran kanssa Koiraamossa

mm. osallistumisesta, maksuista ja peruutuskäytännöistä.

Tyytyväinen asiakas suosittelee Ohituskurssia 15.0 talvelta 2019-20:

Ennen kurssia lenkit oli tuskaa ja jo ulos meno aiheutti harmaita hiuksia.
Kurssin alusta saakka tehtiin Taikan kanssa joka päivä annettuja harjoituksia. Vaikka edelleen on paljon tehtävää, niin Satun kurssilta sain eväät, jotka mahdollistaa Taikan rauhallisen remmikäytöksen ja toisten koirien kohtaamisen lenkillä.
Voin myös todeta, että etenimme kurssilla hurjasti ja nyt jo toisia koiria siedetään huomattavasti paremmin ja ohitukset sujuu hillitysti.
Kurssin aikana tuli kerrattua jälleen se, että kaikki on itsestä kiinni ja on minun tehtäväni luoda koiralle ympäristö, jossa se pystyy käyttäytymään lajinomaisesti ja rauhallisesti.
– Essi ja Taika


Ennen ilmoittautumista lue vielä sivu http://koiraamo.fi/kurssit/

koirakoulu.koiraamo @ gmail.com

(poista välilyönnit)