Ohituskurssi 17.0

Koiraamon Ohituskurssi 17.0 on sisältänyt tietyt peruselementit viimeiset kuutisentoista vuotta. Myöhemmin huomasin, että käyttämilleni menetelmille on ilmestynyt nimiä, kuten BAT 2.0, CAT, Click to Calm, DRI (Differential Reinforcement), DRO (differential reinforcement of other behavior),DRA (differential reinforcement of alternate behavior) ja U-Turn. Koska mikään näistä ei itsessään ole riittävä suomalaisessa arjessa, opetan näiden lisäksi samalla kurssilla muitakin, erittäin tehokkaita tekniikoita, jotka ovat kaikki koiraystävällisiä ja palkkioperusteisia. Tällä yhdellä kurssilla saat siis kaiken tämän, ja kouluttajan yli 40 vuoden kokemuksen eläinten kanssa, yli 30 vuoden kokemuksen kouluttamisesta ja yli 20 vuoden kokemuksen koirakoulun pitämisestä. (Tämän menetelmän nimeksi voisikin oikeastaan antaa ”40-30-20”.). Joka viikko saat uuden harjoituksen, joka vie sinun ja koirasi taitoja eteenpäin, ja kurssin loputtua sinulla on työkalut harjoitella rauhallisia ohituksia arjessa ja juhlassa.

nuorille ja aikuisille koirille, joiden kanssa halutaan ennaltaehkäistä ja korjata huonoa hihnakäytöstä ja ohitusongelmia

Ohituskurssi 17.0 (5_21)

pidetään Pikkaralassa lauantaisin 22.5.-17.7.2021 (ei 26.6.. Varapäivät 7.8., 14.8. ja siltä varalta, että joudun itse perumaan jonkin tunnin. Sisältää myös säävarauksen.)

1. ryhmä klo 13.00-14.30

2. ryhmä klo 14.45-16.15.

Yhteinen aloitusteoria Teamsissa klo 13.00-14.30.

Perustamme ryhmille myös yhteisen wa-ryhmän tiedoitusta varten. Se toimii myös etäopetusvälineenä, yhteydenpidossa ja mahdollisten videoiden koostamispaikkana.
Hinta 199,00€.

Kurssipäivät ovat
22.5. teoria Teams (kaikki yhdessä klo 13.00-14.30!)
29.5. harjoitustunti
5.6. harjoitustunti
12.6. harjoitustunti
19.6. harjoitustunti
3.7. harjoitustunti
10.7. harjoitustunti
17.7. harjoitustunti
7.8. vara
14.8. vara
21.8. vara

Kurssikirjana käytämme Turid Rugaasin ”Rauhoittavat signaalit” -kirjaa, joka ei sisälly kurssimaksuun. Se kannattaa ostaa omaksi, ja sen saa mm. Muskettikoirasta (muista mainita kassalla olevasi Koiraamon kurssilla alennuksia varten).

Saman ohjaajan tulisi osallistua koiran kanssa koko kurssin ajan. Perheenjäsen on erittäin tervetullut kuunteluoppilaaksi ilman eri veloitusta.

TÄYNNÄ.

Ohituskurssi on kokonaan ulkoilmakurssi lukuunottamatta ensimmäistä teoriatuntia, joka alustavasti pidetään etänä. Kurssille on annettu poikkeuksellisesti kolme (3) varakertaa. Niitä ei tarvita, ellen joudu perumaan jotakin tunneista. Ne saatetaan tarvita tunnin perumisen johdosta myös kurssikelvottoman sään takia.

Kurssin hinta on 199,00€. Sen voit maksaa joko yhdessä tai kahdessa erässä. Mukaan otetaan korkeintaan 6 koirakkoa. Yksi perheenjäsen on tervetullut mukaan joka kerraksi, jos koronasuositukset sen sallivat, mutta harjoitustunneilla koiraa ohjaa vain yksi henkilö läpi kurssin. Perheenjäsenet harjoittelevat arjessa samoja asioita koiran varsinaisen ohjaajan opastuksella.

Kurssin yhteydenpitoon perustan myös joko Facebook- tai Whatsapp-ryhmän. Mahdolliset harjoitusvideot, jotka jäävät vain siihen ryhmään ellei toisin sovita, lähetetään myös siihen.

Hanki ja lue etukäteen kirja ”Rauhoittavat signaalit”, kirj. Turid Rugaas. Voit ostaa sen esim. Muskettikoirasta Maikkulasta.

Lue myös alla oleva tärkeä informaatio:

Ohitusongelmaisille koirakoille kahdeksan kerran kurssi (väh. 8h). Tällä kurssilla ei opeteta katsekontaktissa ohittamista, ei namilla tai lelulla houkuttelua, eikä nypitä hihnasta. Koiraamossa ei myöskään käytetä koiria satuttavia välineitä, vaan opetellaan koiran kanssa yhteistyötä ja palkkioperusteista kouluttamista. Tällä kurssilla opetetaan omistajia opettamaan koirilleen hihna löysällä kulkemista ja ohituksia rauhoittavia eleitä käyttäen palkkioperusteisesti. Jos haluat harjoitella sellaisia ohituksia, ilmoittaudu mukaan!

Kertaaja eli 1 vuoden sisällä Koiraamon Ohituskurssin käynyt pääsee mukaan puoleen hintaan/koira, kun kurssilla on väh. 4 normaalihintaista osallistujaa ja paikkoja jää täyttämättä ilmoittautumispäivän jälkeen.

Ohituskurssin tavoite on opettaa koirakoille hyvä hihnakäytös ja siistit ohitukset rauhallisesti ja hallitusti. Kurssin pituus osaltaan vaikuttaa tulokseen: kurssilaiset saavat harjoitella arkilenkkeilyjen aikana kurssilla opittuja asioita. Kurssikerran pituus riippuu koirien määrästä.

Kurssi on suunniteltu siten, että helpomman päälle rakennetaan vaativampaa. Parhaan tuloksen saavuttamiseksi saman koiranohjaajan tulisi olla mukana kurssin jokaisella tunnilla. Tunnille täytyy myös tulla ajoissa, jotta jokaisen tunnin alussa kertomani uudet harjoitukset eivät jää kuulematta.

Ensimmäinen kerta on teoriailta ilman koiria. Ota mukaan muistiinpanovälineet ja paljon aiheeseen liittyviä kysymyksiä.
Jatkossa kaikki koirat eivät ole harjoittelemassa yhtä aikaa, joten koiran tulee kyetä odottamaan autossa yksinkin illan aikana. Otathan huomioon koiran pärjäämisen ja auton lämpötilan!


Lue myös
yleiskäytännöt koiran kanssa Koiraamossa

mm. osallistumisesta, maksuista ja peruutuskäytännöistä.


Olet käynyt Koiraamon Ohituskurssin vuoden sisällä, ja haluat kerrata oppejasi tai harjoitella turvallisessa porukassa?
Jos Ohituskurssille jää paikka täyttämättä, se on auki kertaajalle alennushintaan! Kysy paikkaa, jos kurssi-ilmoituksessa ei lue ”Täynnä”, ja kurssin aloitusaika on käsillä!

Tyytyväinen asiakas suosittelee Ohituskurssia 15.0 talvelta 2019-20:

Ennen kurssia lenkit oli tuskaa ja jo ulos meno aiheutti harmaita hiuksia.
Kurssin alusta saakka tehtiin Taikan kanssa joka päivä annettuja harjoituksia. Vaikka edelleen on paljon tehtävää, niin Satun kurssilta sain eväät, jotka mahdollistaa Taikan rauhallisen remmikäytöksen ja toisten koirien kohtaamisen lenkillä.
Voin myös todeta, että etenimme kurssilla hurjasti ja nyt jo toisia koiria siedetään huomattavasti paremmin ja ohitukset sujuu hillitysti.
Kurssin aikana tuli kerrattua jälleen se, että kaikki on itsestä kiinni ja on minun tehtäväni luoda koiralle ympäristö, jossa se pystyy käyttäytymään lajinomaisesti ja rauhallisesti.
– Essi ja Taika


Ennen ilmoittautumista lue vielä sivu http://koiraamo.fi/kurssit/

koirakoulu.koiraamo @ gmail.com

(poista välilyönnit)